Bed and Breakfasts ontvangen steeds vaker zakelijke gasten

Steeds meer zakenreizigers kiezen voor een bed & breakfast in plaats van een hotel. Circa een kwart van de gasten die de Nederlandse B&B’s ontvangen, overnachten er in verband met hun werk. Dit blijkt uit een recent onderzoek door Bed & Breakfast Europe onder 725 Nederlandse B&B-accommodaties met een vermelding op bedandbreakfast.eu.

De belangrijkste reden voor de populariteit van B&B’s onder professionals is dat de faciliteiten in een bed & breakfast tegenwoordig niet meer onderdoen voor die in een hotel. Het overgrote merendeel van de bed & breakfasts in Nederland biedt bijvoorbeeld privé-sanitair. Internet is in 80% van de B&B’s beschikbaar, meestal gratis. Andere voordelen voor de zakelijke reiziger:

  • Een bed & breakfast is over het algemeen gunstiger geprijsd dan een hotel. De gemiddelde prijs van een overnachting in een B&B in Nederland ligt op € 73,- inclusief ontbijt. Alleenreizende gasten betalen vaak minder.
  • Bed & breakfast is een duurzame vorm van verblijfslogies en past daarom binnen MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen).
  • Of een bijeenkomst nu middenin in een druk stadscentrum of in een afgelegen dorp plaatsvindt, er is altijd wel een bed & breakfast vlakbij.
  • Na een lange dag in een anonieme congreszaal of aan de vergadertafel is het prettig ‘thuiskomen’ in een kleinschalig bed & breakfast met een persoonlijk onthaal door de gastvrouw of -heer.

Vergaderen in een bed & breakfast
Diverse Nederlandse bed & breakfasts spelen in op deze trend door zich specifiek te richten op de zakelijke bezoeker. Ze bieden volledig uitgeruste vergaderruimtes voor grotere gezelschappen en gastenkamers op hotelniveau.

Onderzoeksrapport

De volledige resultaten van bovengenoemd onderzoek zijn gepubliceerd in het rapport ‘Bed & Breakfast in Europa – Bezetting, omzet en andere kerncijfers’ (2010/2011) door Bed & Breakfast Europe in samenwerking met NRIT Onderzoek.

Meer informatie: www.bedandbreakfast.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *