Zomeruitje verdrijft eenzaamheid ouderen

Het nationaal ouderenfonds organiseert steeds meer uitjes, om eenzame ouderen uit hun sociaal isolement te halen. De hulp van bedrijven is daarbij bijzonder welkom. Donderdag 5 juli vindt het eerste uitje van deze zomer plaats op het strand van het Haagse Kijkduin. Zo’n tweehonderd ouderen moeten hier een Onvergetelijke Zomerdag gaan beleven. Het uitstapje wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Eenzaamheid groot probleem
Juist in de zomermaanden worden veel ouderen geconfronteerd met hun eenzaamheid. Het Nationaal Ouderenfonds wil hier iets tegen doen en organiseert daarom deze zomer meerdere uitjes. Afgelopen jaar werden ook al diverse initiatieven ondernomen. Zo schoven bij kerstdiners in het hele land zo’n 4000 ouderen aan. De Boodschappen Belplus Bus was voor 40.000 ouderen een aanleiding om met elkaar op pad te gaan.

“Veel ouderen zitten in de zomer dag in dag uit alleen thuis, zonder iemand te zien. Dat is triest. Wij willen die situatie doorbreken”, aldus directeur Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds. Het uitje naar het strand is volgens hem voor veel ouderen heel bijzonder. “Veel ouderen zijn al jaren niet meer bij de zee geweest. Gewoon omdat het voor hen vaak erg lastig is om er te komen. Maar van de gemeente Den Haag en Biesieklette hebben we strandrolstoelen en strandrollators in bruikleen gekregen. Dus iedereen die wil, kan echt weer met zijn voeten het water voelen.”

Zomeruitje naar de Beachclub
Het Zomeruitje op 5 juli vindt plaats bij Beachclub Gotcha Zippers, waar de ouderen worden ontvangen met koffie en gebak. Het uitje is mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, die goede doelen steunt op het gebied van gezondheid en welzijn. Zo’n dertig medewerkers van de VriendenLoterij zullen op het strand van Kijkduin als vrijwilligers aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat de dag op rolletjes verloopt. De VriendenLoterij steunt het Nationaal Ouderenfonds al tien jaar en heeft op die manier al 4,5 miljoen euro bijgedragen aan activiteiten voor ouderen.

Ook meehelpen?
Het nationaal ouderenfonds wil deze zomer nog veel meer activiteiten organiseren in het hele land. De hulp en ondersteuning van (recreatie)bedrijven is daarbij zeer welkom. Ziet u mogelijkheden om mee te doen? Neem dan contact op met Laura Klokke van het Nationaal Ouderenfonds: l.klokke@ouderenfonds.nl / tel. 030 – 656 77 74

Meer informatie: www.ouderenfonds.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *