Wordt deze cruisedroom ooit werkelijkheid?

Vernieuwing en innovatie begint met dromen over nieuwe concepten en producten. Dat deed ook het Italiaanse ontwerpbureau Lazzarini Design bij hun ontwerp voor het grootste cruiseschip ter wereld; bijna een varend eiland. De beelden zijn in ieder geval indrukwekkend. Nu nog iemand vinden die 8 miljard op tafel wil leggen…

De Pangeos is veel meer dan een cruiseschip. Het wordt gepresenteerd als een rondreizende drijvende stad, met diverse hotels, winkelcentra, casino’s, sportcentra, parken, scheeps- en vliegtuighavens en alle andere voorzieningen die nodig zijn om tot 60.000 bedden (bewoners) midden op zee te huisvesten. Voor het topsegment van de gasten zijn ook diverse villa’s op het dek ingepland met terrassen aan het water.

Het gevaarte krijgt de vorm van een zeeschildpad en heeft een lengte van 550 meter en de zij-armen komen uit op een spanwijdte van 610 meter. Het schip wordt voortgedreven op elektrojets en kan een snelheid bereiken van 5 knopen. (red.: reguliere cruiseschepen halen snelheden tot 30 knopen (+/- 50 km per uur)

En wie gaat dat betalen?

Om het terayacht te bouwen – de grootste drijvende constructie die ooit op de planeet is gebouwd – is naar schatting $ 8 miljard nodig ($ 1,5 miljard voor de infrastructuur van de scheepswerf), met een tijdlijn van ongeveer acht jaar.

Het is nog maar de vraag of daar een financier in wil stappen die dit concept rendabel wil en kan exploiteren.

Ondertussen heeft het ontwerpbureau al wel een eerste verdienmodel opgezet door het verkopen van NFT’s (rechten op een object) voor onderdelen en ontwerpen op het schip. (Via Unreal Estate)

Meer informatie: www.pangeosyacht.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *