Winterkamperen wordt steeds populairder

Winterkamperen wordt steeds populairder, blijkt uit de data van boekingsplatform Booking Experts. Vooral onder avontuurlijke kampeerders die op zoek zijn naar een unieke en uitdagende ervaring, groeit de vraag naar het winterkamperen. Niet alleen gaan steeds meer Nederlanders in eigen land winterkamperen, ook Duitsers herontdekken winterkamperen in Nederland na afgelopen corona jaren.

Steeds meer campings zijn het gehele jaar geopend, of openen speciaal voor winter kampeerders hun deuren tijdens de kerstvakantie.

Dat winterkamperen steeds meer in trek is, kan worden toegeschreven aan de volgende invloeden:

  1. Mensen willen meer tijd buiten doorbrengen. Door de pandemie van COVID-19 heeft men behoefte om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Winterkamperen biedt de kans om dit in alle rust te doen, omdat het rustiger op de camping is vanwege de lagere temperaturen.
  2. Winterkamperen biedt een unieke ervaring. Kamperen in de winter is anders dan kamperen in de zomer, waardoor het een unieke en opwindende ervaring kan zijn. 
  3. Het is een goedkopere vakantie optie. Kamperen is doorgaans goedkoper dan het boeken van een hotel of vakantiehuis en in de winter hanteren veel campings een laagseizoen tarief.
  4. Er zijn steeds meer tenten, caravans, campers, slaapzakken, kleding en andere producten beschikbaar die specifiek zijn ontworpen voor het kamperen in de winter. Dit maakt het gemakkelijker om goed voorbereid te zijn op de kou.
  5. Nederlandse campings bieden, vooral sinds de corona periode, steeds vaker kampeerplaatsen met privé sanitair. Deze zijn vaak verwarmd, dit maakt het aantrekkelijker om te gaan kamperen in de winter.

Winter kampeerplaatsen volgeboekt tijdens de kerstvakantie

Bij de gerenommeerde topcamping Beerze Bulten zien ze deze trend in het winterkamperen. Hier is de kerstvakantie op het park nagenoeg volgeboekt bij de beschikbaar gestelde plaatsen met privé sanitair. Vakantiepark BreeBronne kent een grote toestroom van Duitse winter kampeerders, waarvan het merendeel tenminste een week verblijft in deze periode. Camping De Witte Berg zag ook kansen in de trend van het winterkamperen en biedt nieuwe privé sanitair plaatsen op steenworp afstand van Ootmarsum en met uitzicht over natuurgebied Springendal. Kortom, winterkamperen is een trend om rekening mee te houden!

Meer informatie over winterkamperen op deze campings:

https://www.beerzebulten.nl/winterkamperen

https://www.breebronne.nl/vakanties/winterkamperen

https://www.dewitteberg.nl/winterkamperen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *