Werkgevers vragen om meer ruimte voor openstellen van bedrijven

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd dat nog deze maand in diverse sectoren praktijkproeven met toegangsbewijzen van start gaan. Tegelijk wijzen ze erop dat ook zonder testen nu al meer mogelijk is.

Zo vinden de ondernemersorganisaties, in navolging van de burgemeesters van de grote steden, dat bijvoorbeeld de terrassen open kunnen. ‘Protocollen om dat op verantwoorde wijze te doen liggen al lang klaar’, aldus de ondernemersorganisaties.

Zie ook: Pilots met toegangstesten nu ook in de recreatiesector

Tonen negatief testbewijs

Mensen kunnen bij de nieuwe pilots naar binnen na het tonen van een negatief testbewijs van Stichting Open Nederland, die is opgezet door het bedrijfsleven. Veel leden van de ondernemersorganisaties werken actief mee aan de praktijkproeven. Onderdeel van de nieuwe plannen is ook een proef met vijf cafés in Utrecht (Fieldlab cafés) die tijdelijk de deuren weer openen.  

Klant en ondernemers snakken er naar

‘Wij pleiten al sinds het najaar voor het introduceren van testen om meer mogelijk te maken dan op basis van de epidemiologische situatie van de routekaart mogelijk zou zijn. Zowel ondernemers als hun klanten snakken er naar dat er weer mogelijk wordt en dit geeft wat licht aan het einde van de tunnel. Ook moeten de inzichten zo snel mogelijk verwerkt worden in een slimmere routekaart. Bovendien krijgen we hierdoor een infrastructuur die we ook in de toekomst kunnen blijven gebruiken als de situatie daarom vraagt,” aldus de organisaties MKB Nederland en VNO NCW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *