Weeronline; grote kans op opnieuw een droge warme zomer

De maand april 2019 zat in de top-5 van zonnigste aprilmaanden. Ook voor de maanden mei en juni verwacht Weeronline.nl bovengemiddelde temperaturen. Goed nieuws voor aanbieders van vakanties in Nederland!

Strand Noord-Holland

Goede start van het seizoen

Weeronline: “Het was in de maand april 2019 bijna twee graden warmer dan normaal en opvallend zonnig. De zon scheen gemiddeld over het land 244 uur en dat is goed voor een 5de plaats in de lijst van zonnigste aprilmaanden. Met 10,9 graden tegen 9,2 normaal is april 2019 de op zes na warmste aprilmaand sinds 1901. Grote delen van de maand verliepen droog, maar op 2 en 24 april trokken regionaal zware onweersbuien over het land.”

Mei wordt zacht en droog

Weeronline: “Mei zal dit jaar waarschijnlijk zacht en droog verlopen. De eerste helft van de maand is het licht wisselvallig met afwisselend frisse en buiige dagen en warme en zonnige dagen. In de tweede helft van de maand neemt de kans op zomers warme dagen toe en wordt de neerslagkans kleiner. Hierdoor verloopt de maand gemiddeld genomen ongeveer een graad te warm en droger dan normaal.”

Verder vooruitblikken…

Weeronline: “Voor juni zijn er sterke signalen voor beduidend droger weer dan normaal. Ook is er een duidelijke indicatie (70% kans) voor een bovengemiddeld warm verloop van de eerste zomermaand. Zoals het er nu naar uitziet blijft het ook in juli warmer en droger dan normaal. In augustus is de kans op Hollands zomerweer met zon, stapelwolken en enkele buien groot. Voor vakantiegangers in eigen land zijn dit natuurlijk veelbelovende vooruitzichten, maar voor de droogte in de natuur is dit een zeer ongunstig scenario.”

Bron en meer informatie: www.weeronline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *