‘Week van het landschap’ tijdens de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie worden er in Nederland volop buitenactiviteiten in de natuur georganiseerd. Van 16 t/m 31 oktober 2021 vindt namelijk ‘De Week van het Landschap’ plaats, gecoördineerd door de Provinciale Landschappen.

Foto: LandschappenNL

Een paddenstoelenexcursie, een streekmarkt bezoeken, op pad met de boswachter of een nieuwe route ontdekken in het bos. De herfstvakantie is een mooie tijd om van de natuur en prachtige herfstkleuren te genieten. 

Ontdek nieuwe wandelroutes  

De provinciale organisaties lanceren voor de Week van het Landschap nieuwe fiets- en wandelroutes en activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld een nieuwe wandelroute rondom kasteel Hernen in Gelderland, uitgezet door de boswachter. Doe mee aan de natuurwandeling midden in de nacht of bezoek een paddenstoelenfestival. Bekijk alle routes en activiteiten op www.weekvanhetlandschap.nl.  

Natuur, landschap en cultureel erfgoed beschermen 

De 12 provinciale Landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen in totaal ruim 114.114 hectare natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen) in Nederland, voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. Ze worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.  

Meer informatie: www.inhetlandschap.nl/weekvanhetlandschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *