Waterpark Zwartkruis in Friesland breidt uit met bijna 100 grote villa’s

Het casco van de eerste nieuwe vakantievilla op Waterpark Zwartkruis in Noardburgum staat. Het park breidt uit met 34 vakantievilla’s, in een volgende fase komen hier nog 60 bij.

De modelwoning is een 10-persoonsvilla met een woonoppervlakte van bijna 200 vierkante meter en twee grote overkapte terrassen. De villa is voorzien van drie luxe badkamers en maar liefst vijf wc’s. De lange kap is een knipoog naar de ‘longhouses’ van weleer, legt bedrijfsleider Bastiaan Faber uit. “Mensen wonen al eeuwen in ‘longhouses’. De Vikingen woonden erin, je zag ze veel in Nederlands-Indië en het is ook een historisch boerderijtype hier in Friesland.”

Alle 34 vakantievilla’s staan op ruime kavels, liggen aan open vaarwater en krijgen een eigen aanlegsteiger waar een sloep kan worden afgemeerd. De villa’s zijn ontworpen door Adema Architecten, worden traditioneel gebouwd, zijn gasloos en hebben energielabel A+++. Faber wijst op het hoge afwerkingsniveau. “De ventilatie is CO2-gestuurd en je kunt de temperatuur van de vloerverwarming in elke kamer afzonderlijk regelen. De mooie materialen zorgen voor een luxe uitstraling.” Kopers kunnen kiezen voor diverse wellnessopties zoals een bubbelbad of een barrelsauna.

Naast de 10-persoonsvilla van het type Roerdomp, is er de 8-persoonsvariant Patrijs en het 6-persoonsmodel IJsvogel. “Wij hebben de villa’s namen gegeven van vogels die zeldzaam zijn en hier voorkomen”, aldus Faber.

Eind december zijn de vakantievilla’s in de verkoop gegaan bij Waterrijk Wonen. Inmiddels zijn er al vier verkocht en hebben verschillende mensen een optie op een villa genomen. De kopers kunnen ervoor kiezen om hun vakantievilla te verhuren via Roompot. Dit is echter niet verplicht, zegt de bedrijfsleider. “Dit past bij recreatie: vrijheid.”

Meer informatie: www.waterparkzwartkruis.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *