Waterpark Plopsaqua Landen-Hannuit (Be) officieel geopend

Plopsaqua Landen-Hannuit, een investering van € 25 miljoen en gelegen pal op de taalgrens voor een optimale bereikbaarheid, ging in juni reeds open voor het grote publiek. Op 1 augustus vond eindelijk de officiële opening plaats.

Naast het stedelijke gedeelte met een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, die aan het grote aantal scholen, groepen en clubs beantwoordt, is er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, een golfslagbad, Wild River, indoor en outdoor waterspeeltuin, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna. De zones zijn volledig rond de leefwereld van Maya de Bij en Bumba ingericht. “We verwachten in Plopsaqua Landen-Hannuit zo’n 400.000 bezoekers per jaar.”, licht Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof toe.

Publiek private samenwerking in het zwembad

Ook de steden Hannuit en Landen droegen bij tot het nieuwe zwemcomplex. Hierdoor genieten de inwoners van een speciale en democratische toegangsprijs. Plopsaqua Landen-Hannuit bleek voor hen de beste optie bij de zoektocht naar een nieuw stedelijk zwembad. Dezelfde constructie werd al eerder toegepast bij Plopsaqua De Panne, waar ook een bescheiden zwembad, geschikt voor zwemlessen, aan het bad werd teogevoegd.

Een maand vol openingen

Naast het grote openingsfeest van Plopsaqua Landen-Hannuit, opende de Plopsa Group afgelopen maand nog heel wat nieuwigheden waaronder een nieuwe Super Wings Zone in het Poolse Plopsa-park Majaland Kownaty, Wickieland in het Duitse Holiday Park en de gloednieuwe, sensationele “The Ride to Happiness by Tomorrowland”-coaster in Plopsaland De Panne.

Meer informatie: www.plopsaqualandenhannuit.be/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *