Wandelnetwerk Vlaamse kust in Google Streetview

Het provinciebedrijf Westtoer werkt samen met Google om het wandelnetwerk aan zee te promoten. Wandelaars aan de Kust kunnen hun staptocht nu ook voorbereiden met beelden van Google Street View. Langs de Kust zijn in totaal 160 kilometer ‘wandelbeelden’ gefotografeerd. Met een Google-Trekker camera is voor dit project de hele Kust afgestapt.

Google streetview op het strand in Bredene

Uit cijfers van Google blijkt dat mensen die een bepaalde plaats zoeken in 44% van de gevallen de kaarten van Google gebruiken, bekend als Google Maps. Deze kaarten staan niet alleen op de website van Google maar ook op websites van hotels, toeristische diensten en bezienswaardigheden. Een klassieker zijn de beelden van Google van straten en wegen die met de auto toegankelijk zijn. Een unieke optie is de Google Streetview met 360° beelden van de omgeving. De mooiste en autovrije wandelwegen waren in Google Street View tot voor kort niet beschikbaar. Op initiatief van Westtoer heeft Google nu ook het volledige traject van de kustwandelroute in beeld gebracht.

160 kilometer wandelnetwerk in beeld
Google stelde in vorige zomer camera’s ter beschikking aan twee jobstudenten van Westtoer. De meest in het oog springende camera was de Google Trekker, een opvallend toestel van 20 kilogram. Deze heeft bovenaan 15 camera’s die om de 2,5 seconden een High Definition foto nemen. Een GPS bepaalt nauwkeurig de locatie van elke foto. Per dag is meer dan 200 gigabyte beeldmateriaal verzameld. In het voorbije jaar is het beeldmateriaal grondig verwerkt.

Luc Abbeloos, directeur Marketing Westtoer: “Nu zijn de 160 kilometer wandelnetwerk virtueel te bekijken. Ook de autovrije dijken zijn in beeld gebracht. Wandelaars kunnen met de knooppunten een route uitstippelen zoals met het fietsnetwerk. De virtuele verkenning met de Google Street View-beelden inspireert om zelf op stap te gaan”.

“Google Street View helpt mensen om de wereld om hen heen te ontdekken, waar ze ook zijn. De nieuwe beelden maakt het voor wandelaars makkelijker om de wandelpaden aan de Kust te verkennen”, aldus Michiel Sallaets, woordvoerder Google België.

De nieuwe beelden van de kustwandelroute zullen tevens beschikbaar zijn bij iedereen die de Google kaarten gebruikt. De toeristische diensten, de toeristische ondernemers en de routeplanners kunnen de foto’s integreren.

Meer informatie: www.dekust.be/nl/virtuele-Kustwandelroute

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *