Walibi Holland organiseert groot gaming event

Walibi Play is een nieuw evenement in Walibi Holland. Het pretpark combineert games met attracties tijdens de eerste editie van een groot game-festival, bedoeld voor bezoekers tussen 6 en 16 jaar én hun ouders.

Jonge gamers kunnen er hun helden ontmoeten, die bij veel vaders en moeders wellicht niet direct een belletje doen rinkelen.

Bezoekers kunnen de professionele gamers en streamers niet alleen live in actie zien, maar het ook ter plekke tegen hen opnemen. Op verschillende plaatsen in het attractiepark worden gamezones ingericht waar de hele dag door bijvoorbeeld Fortnite, Gran Turismo 7, Minecraft en Brawl Stars gespeeld kan worden. Een extra uitdaging: genoeg Play Stamps verzamelen om de zogeheten Game Guide vol te krijgen. Op vertoon daarvan ontvangen deelnemers een speciale goodiebag, als aandenken.

Ook youtuber Paraduze is aanwezig, goed voor maar liefst 424.000 abonnees op YouTube en 166.000 volgers op TikTok. Andere grote namen zijn TeVeelGevraagd (527.000 YouTube-abonnees), vThorben (418.000 abonnees) en OMGitsTiesto (201.000 abonnees). Ook game-heldinnen Puxque en Fems, zeer actief op livestreamplatform Twitch, komen langs.

“Voor de meegebrachte ouders is het de uitgelezen kans om eindelijk eens te ontdekken waar hun kids nou zo enthousiast over zijn”, zegt Marketing-directeur Marc Guffens. “Gamen wordt nog vaak gezien als een solo-activiteit. Walibi laat zien dat het iets kan zijn voor de hele familie, door de populairste spellen aan te bieden in een unieke omgeving: tussen de achtbanen en wildwaterbanen.” Alle attracties zijn gewoon geopend.

Vaders en moeders die zich te oud voelen voor een potje Fortnite, hoeven zich overigens geen zorgen te maken. Speciaal voor hen zorgt Walibi voor een retrozone met Pac-Man en honderden andere klassieke arcadespellen.

Walibi Play vindt plaats op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei 2022. Het park is dan extra lang geopend: van 10.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie: walibi.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *