Walibi België opent nieuwe draaimolen attractie: Silverton

Vanaf 11 augustus is de draaimolen attractie Silverton in Walibi Belgium officieel geopend voor publiek. De nieuwe familie-attractie is gebouwd door het Italiaanse bedrijf Technical Park.

Silverton is een soort molen met 12 hangende stoomlocomotiefjes. De attractie is 8,20 m hoog en heeft een diameter (bij zwierende gondels) van 17,3 m. Bezoekers kunnen per twee plaatsnemen in een wagon en zelf bepalen hoe hoog ze het toestel laten opstijgen – tot 3,80 m boven de grond en een hoek van maximaal 90°. Silverton is geschikt voor kinderen vanaf 90 cm, mits ze vergezeld zijn door een volwassene. Aan boord kunnen bezoekers ook zelfstandig geluids- en rookeffecten activeren, wat de ervaring extra interactief maakt. De totale investering voor Silverton bedraagt € 1.9 miljoen.

Silverton is een zogenaamde ‘Sidecar XL‘ attractie bij het Italiaanse bedrijf Technical Park. Er zijn variaties in de uitvoering van de gondels. Bij Walibi is gekozen voor stoomlocomotieven.

Silverton is onderdeel van de themawereld van het Wilde Westen. Om een authentieke sfeer te creëren, deed Walibi Belgium een beroep op een team van decoratiespecialisten uit Nijvel.

Een opvallende feitje van de website is dat deze attractie niet toegankelijk is voor mensen boven de 2 meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *