Vrijetijdssector Rivierenland; Economische bijdrage in tien jaar verdubbelen

Op 19 maart 2014 worden in heel Nederland de gemeenteraadsverkiezingen weer gehouden. Dat lijkt nog ver weg; maar de lokale politieke partijen zijn nu al volop bezig om hun verkiezingsprogramma’s in te vullen. Het toeristisch bedrijfsleven in Rivierenland doet daarom een oproep, onderbouwd met 10 redenen, om de ontwikkeling van de vrijetijdssector hoog op de agenda te zetten.

verkiezingen_RivierenlandDe ondernemers in vrijetijdssector zien volop kansen om groei te realiseren in Rivierenland. Richting de gemeenten geven zij aan: “Wij zien kansen om samen met u de economische bijdrage van onze sector in 10 jaar tijd te verdubbelen. Er liggen vooral kansen in het bevorderen van verblijfsrecreatie en slecht weer alternatieven. Ontwikkelingen in de recreatiesector zijn goed voor de lokale economie en werkgelegenheid. Bovendien past deze groene bedrijfstak goed bij de uitstraling van de regio.”

10 redenen om te investeren in vrijetijdseconomie
Om de plannen van de ondernemers te onderbouwen en concreet te maken, is er een compacte informatiebrochure opgesteld. De politieke partijen uit alle gemeenten in Rivierenland worden benaderd met het verzoek om ruim aandacht te besteden aan de vrijetijdssector in hun partijprogramma’s. De 10 redenen om dat te doen:

 

  1. Een groeiende rol voor de vrijetijdssector in de economie;
  2. Versterken van leefbaarheid op het platteland met recreatieve voorzieningen;
  3. Vergroten van de werkgelegenheid;
  4. Het investeringspotentieel van ondernemers i.s.m. overheden benutten;
  5. De vrijetijdssector is medevormgever van ruimte en heeft belang bij landschappelijke waarden;
  6. Win/winsituaties voor natuur én recreatie;
  7. Ondernemen en besturen met creatieve handelingsruimte;
  8. Verbinden van de vrijetijdseconomie met andere sectoren zorgt voor groei;
  9. Uitdragen van gebiedsidentiteit en kernwaarden; de toerist kiest voor een regio;
  10.  Samen werken aan een duurzame ontwikkeling en uitstraling.

 

Henk Driessen (lijsttrekker CDA Tiel), Remco Dijkstra (VVD Tweede Kamerlid), Richard de Bruin (directeur Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland) en Nathalie van Verschuer (barones van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt).
Henk Driessen (lijsttrekker CDA Tiel), Remco Dijkstra (VVD Tweede Kamerlid), Richard de Bruin (directeur Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland) en Nathalie van Verschuer (barones van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt).

In de informatiebrochure, opgesteld door het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland, worden de bovenstaande tien punten nader toegelicht.

Op 21 juni heeft er een perspresentatie plaatsgevonden in ’t Veerhuis te Opheusden, waarin de brochure namens het toeristische bedrijfsleven uitgereikt is aan de aanwezige politieke partijen. Namens het bedrijfsleven heeft Nathalie van Verschuer, barones van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt deze speciale brochure overhandigd aan Henk Driessen, lijsttrekker CDA Tiel en VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra.

De informatiebrochure wordt in de week van 25 juni aan alle lokale politieke partijen verstuurd die niet bij de uitreiking aanwezig konden zijn.

Meer informatie: www.rivierenland.biz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *