Vlaanderen verwacht 5,5% meer toeristen tijdens herfstvakantie

Terwijl de herfstvakantie in Nederland deze week weer is beëindigd, gaat de herfstvakantie in België juist deze week van start. Toerisme Vlaanderen verwacht 5,5% meer vakantiegangers in Vlaanderen en Brussel dan in dezelfde periode vorig jaar.

altijd leven in de haven van Antwerpen
altijd leven in de haven van Antwerpen

Toerisme Vlaanderen verwacht dit jaar ruim 640 000 overnachtingen in Vlaanderen en Brussel tijdens de herfstvakantie. Het gaat om 312 000 overnachtingen door binnenlandse bezoekers en 331 000 overnachtingen voor rekening van buitenlandse bezoekers. Allemaal samen zullen ze tijdens de herfstvakantie bijna 65 miljoen euro besteden in Vlaanderen en Brussel. Het resultaat van zeer gerichte promotionele inspanningen van Toerisme Vlaanderen in het buitenland, en van de provinciale toeristische organisaties, regionale en lokale partners in het binnenland.

Toerisme Vlaanderen beschikt over een wetenschappelijk berekeningsmodel, dat een inschatting mogelijk maakt van het aantal binnenlandse en buitenlandse bezoekers die hun herfstvakantie gedeeltelijk of volledig in Vlaanderen en Brussel zullen doorbrengen. Volgens onze cijfers zullen we ruim 640 000 overnachtingen registreren aan de kust, in onze groene regio’s en in onze Vlaamse kunststeden (Antwerpen, Mechelen, Leuven, Gent en Brugge) en Brussel.

331 000 overnachtingen zijn voor rekening van buitenlandse bezoekers, goed 2,5 procent meer dan in de herfstvakantie van 2013. Bijna 2/3de van die buitenlandse overnachtingen komen van bezoekers uit onze buurlanden. Franse toeristen zijn goed voor ruim 90 000 overnachtingen tijdens de herfstvakantie, daarna volgen Nederland en het Verenigd Koninkrijk (allebei rond de 50 000 overnachtingen) en Duitsland (ruim 30 000 overnachtingen). 312 000 overnachtingen zijn voor rekening van landgenoten die er voor kiezen om hun herfstvakantie door te brengen in eigen land. Dat zijn er bijna 9 procent meer dan in 2013.

“We mogen natuurlijk ook niet vergeten dat toerisme een belangrijke economische motor is in Vlaanderen”, zegt administrateur-generaal Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. “Die 640 000 overnachtingen tijdens de herfstvakantie vertegenwoordigen een stevige omzet van bijna 65 miljoen euro. 37 miljoen euro komt van onze buitenlandse bezoekers, bijna 28 miljoen euro is voor rekening van onze binnenlandse gasten.”

Toerisme Vlaanderen bewerkt via zijn kantorennetwerk in het buitenland het hele jaar door de professionele reissector en de pers, om op die manier onze toeristische bestemming op de radar te brengen en vooral ook te houden. Daarnaast werkt Toerisme Vlaanderen met gerichte promotiecampagnes en joint promotions in het buitenland.
Op die manier probeert Toerisme Vlaanderen zo veel mogelijk buitenlandse bezoekers naar Vlaanderen en Brussel te halen. Ook buiten de traditionele vakantieperiodes is dat zeer belangrijk, want een garantie voor een betere seizoenspreiding in onze bestemming.

Bron: Toerisme Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *