Vlaamse overheid stelt € 450.000 beschikbaar voor verblijfsvakanties op maat in de natuur

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir kent via Toerisme Vlaanderen € 454.013 euro toe aan 14 projecten die verblijfsvakanties op maat in de natuur aanbieden aan mensen die vakantiedrempels ondervinden, zoals bijvoorbeeld een fysieke of financiële beperking.

Natuurfoto door Toerisme Vlaanderen

De toegekende subsidies zijn bedoeld om alle mogelijke drempels die een individu of groep niet op eigen kracht kan overwinnen bij het plannen en realiseren van zijn of haar vakantie weg te werken. Vaak worden vakantiegangers met meerdere drempels tegelijk geconfronteerd: dat kan bijvoorbeeld een financiële drempel, een toegankelijkheids- of zorgdrempel, een vervoersdrempel, een culturele drempel of een sociale drempel zijn.

De projecten zetten dan ook in op de meest uiteenlopende doelgroepen. Denk maar aan mensen met een fysieke, mentale of auditieve beperking, mensen in (kans)armoede, mensen met een zorgvraag of nieuwkomers in onze samenleving.   

De betoelaagde projecten pakken drempels aan in de volledige vakantieketen. Het gaat dus niet alleen over drempels die de vakantiegangers ervaren tijdens de vakantie of uitstap zelf, maar ook bij het plannen en het voorbereiden van de vakantie en wanneer ze terug thuis zijn. 

“Op vakantie gaan is een basisrecht, maar in de praktijk is het helaas nog altijd niet voor iedereen mogelijk om ook effectief op vakantie te gaan. Daarom ondersteun ik nu 14 projecten die verblijfsvakanties in een natuuromgeving mogelijk maken voor vakantiegangers die het wat moeilijker hebben.”

minister Zuhal Demir

Bron en meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *