Vlaamse overheid investeert 1,5 miljoen in fiets- en wandelnetwerken

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 1,5 miljoen euro in projecten rond fiets- en wandelnetwerken. Wandelen en fietsen zit stevig in de lift in Vlaanderen, zowel bij de buitenlandse toeristen als bij de Vlamingen zelf. Toerisme Vlaanderen wil het toeristisch ondernemerschap stimuleren en de beleving van de fiets- en wandelnetwerken verhogen. Daarnaast is het de bedoeling om de hiaten in de wandelnetwerken verder weg te werken.

fietsen in vlaanderenAantrekkelijke fiets- en wandelnetwerken zijn een belangrijke troef om buitenlandse toeristen naar de Vlaamse regio’s te lokken. 40% van de buitenlandse verblijfstoeristen bevestigt dat ze naar de Vlaamse groene regio’s afzakken om er te fietsen. 33% geeft aan dat de wandelmogelijkheden voor hen een belangrijke factor zijn om in de Vlaamse regio’s te vertoeven.
De Vlamingen zelf genieten nog meer van de fiets- en wandelnetwerken: 44% van de Vlamingen fietst en 38% wandelt. Aan de Vlaamse Kust maakt 40% van alle verblijfstoeristen geregeld een wandeling van meer dan een uur.

Redenen genoeg voor Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts om via Toerisme Vlaanderen te investeren in de fiets- en wandelnetwerken. Weyts maakt 1,5 miljoen euro vrij voor nieuwe projecten. De bedoeling is om de beleving van de fiets- en wandelnetwerken te verhogen en het toeristisch ondernemerschap te stimuleren. “We willen met kwaliteitsvolle netwerken internationale toeristen warm maken voor een trip naar Vlaanderen, waar het aangenaam fietsen en wandelen is”, zegt Weyts.

Essentieel voor de projecten in verband met toeristisch ondernemerschap is een samenwerking met of tussen de verschillende lokale ondernemers én een duidelijke band met het fiets- of wandelnetwerk. Rond de fiets- en wandelnetwerken kan zo een levendige toeristische economie bloeien.

Kandidaten kunnen een subsidieaanvraag indienen vanaf 15 april tot en met 20 juni 2016.

Meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *