Vlaamse kust kent goede start van het toeristisch seizoen

De Vlaamse toeristische sector aan de Kust is tevreden over de voorbije paasvakantie. Ongeveer 1,2 miljoen dagtoeristen brachten een bezoek aan de Kust. De gemiddelde bezetting in de accommodatie bedroeg 85 tot 90 procent.

Dat blijkt uit de snelle monitoring van provinciebedrijf Westtoer.

“De helft van de dagtoeristen kwam tijdens de laatste vijf zonnige dagen. In het paasweekend genoten zo’n 375.000 dagtoeristen van het mooi weer aan zee, de helft meer dan tijdens het paasweekend van 2018. Deze prachtige afsluiter van de paasvakantie is een opsteker voor de komende weekends van het voorseizoen”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. De NMBS heeft van vrijdag tot en met maandag 30 extra treinen ingezet naar de Kust, goed voor meer dan 25.000 extra zitplaatsen.

Ook voor het verblijfstoerisme was de paasvakantie een goeie start van het toeristisch seizoen. De tweede vakantieweek en het paasweekend zijn de toppers. Dankzij het mooie weer noteerden de hotels veel last minute reservaties. De gemiddelde bezetting voor het verlengd weekend van Pasen bedroeg 85 tot 90 procent. Vooral het eerste weekend en de midweeks in de paasvakantie hebben nog groeipotentieel.

De paasvakantie is voor veel toeristen een jaarlijkse afspraak met de zee. Aan de start van het toeristisch seizoen zorgen de tien kustgemeenten dan ook voor heel wat evenementen en activiteiten. Ook voor Franstalige Belgen is de paasvakantie een klassieker om naar zee te reizen. De Kust ontwikkelt zich steeds meer tot een topbestemming voor de vier seizoenen. Twee derde van de toeristische omzet wordt gerealiseerd buiten het zomerseizoen, een belangrijke trend.

Meer informatie: www.westtoer.be

Plopsa parken fors in de plus

Plopsaland De Panne mocht 21% meer bezoekers verwelkomen ten opzichte van vorig jaar, terwijl Plopsa Coo 13% meer bezoekers ontving. Het waterpretpark Plopsaqua De Panne noteerde dan weer een stijging van maar liefst 25%.

Meer informatie: www.plopsa.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *