Vlaams minister van toerisme investeert bijna 1 miljoen in fiets- en wandelnetwerken

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen ruim 985 000 euro in fiets- en wandelnetwerken. In juni van 2015 maakt de minister al 2,5 miljoen vrij voor dit onderwerp. Fietsen en wandelen zit stevig in de lift in Vlaanderen, zowel bij buitenlandse toeristen als bij de Vlamingen zelf.

fietsen in vlaanderen2De fiets- en wandelnetwerken zijn een belangrijke troef om buitenlandse toeristen te overtuigen om Vlaanderen te bezoeken. 40 procent van de buitenlandse verblijfstoeristen geeft immers aan dat ze naar de Vlaamse groene regio’s afzakken om te fietsen. 33 procent van hen zegt dan weer dat de wandelmogelijkheden een bepalende rol hebben gespeeld bij de keuze van hun bestemming. Eenzelfde verhaal bij de Vlamingen: 44% van de Vlamingen fietst en 38% is niet vies van een stevige wandeling tijdens een verblijf in eigen regio.

Redenen genoeg voor minister Weyts om via Toerisme Vlaanderen stevig te investeren in onze fiets- en wandelnetwerken. 6 projecten mogen dit jaar rekenen op financiële ondersteuning. 3 projecten rond fietsen en evenveel rond wandelen. Bedoeling van de subsidie is de kwaliteit en de belevingswaarde van onze fiets- en wandelnetwerken verder op te krikken, en tegelijkertijd ook de hiaten in de wandelnetwerken weg te werken. Met deze investeringen hoopt Weyts nog meer internationale toeristen te verleiden voor een bezoekje aan Vlaanderen, waar het aangenaam fietsen en wandelen is.

Rond de fiets- en wandelnetwerken kan dankzij deze nieuwe impuls ook een levendige toeristische economie bloeien. Denk maar aan ondernemers die focussen op fietsvriendelijk logies of fietsverhuur, of horecazaken die de dorstige fietsers en wandelaars met open armen ontvangen na hun inspanning. De nieuwe investeringen mikken dus op een dubbel effect: ze zorgen voor een kwaliteitsverbetering van onze fiets- en wandelinfrastructuur, en onrechtstreeks zorgen ze ook voor extra omzet en werkgelegenheid.

Het blijft trouwens niet bij een éénmalige impuls in 2015. Ook volgend jaar komt er via Toerisme Vlaanderen een oproep voor projecten rond fiets- en wandelnetwerken.

Bron, en meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *