Visit Zuid-Limburg opent nieuwe Experience voor Sittard-Geleen

In het nieuwe Visit Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleenkunnen bezoekers de gemeente en de regio gaan beleven aan de hand van een vijftal thema’s. Hierin staat het ‘savoir vivre en het joie de vivre’ van de betrokken inwoners centraal.

v.l.n.r. wethouder Gemeente Sittard-Geleen Pieter Meekels, adjunct-directeur Visit Zuid-Limburg Edith Kurris, voorzitter Stichting VVV Zuid-Limburg Wim Heuts, burgemeester van Sittard-Geleen Hans Verheijen en algemeen directeur Visit Zuid-Limburg Anya Niewierra.

Met de nieuwste technieken die de zintuigen prikkelen – waaronder een wandelrat en een kennisquiz – komen de thema’s aan bod. Interactief, digitaal en visueel zijn daarbij de sleutelwoorden. Het nieuwe Experience Centre is een ideaal startpunt voor een bezoek naar wens, in de stad of regio.

Vijf thema’s tot leven gebracht

De beleving is opgebouwd aan de hand van de 5 levensaders van Sittard-Geleen. De levensaders volgen de levensverhalen van inwoners, het leven als spel, het leven in en met het landschap, het leven met chemie en technologie en de stad van levensgenieters.  Onder andere met een’ test je Sittard-Geleen touchscreen kennisquiz’ waarmee je met 3 personen tegen elkaar kunt strijden en waarbij je echte prijzen kunt winnen. Verder vind je er een wandelrat waarop je wandelroutes kunt lopen en zijn er ‘meet the local’ filmpjes te zien. En om de kaarten, boeken en gidsen visueel te ondersteunen tref je ook en levensgrote plattegrond en historische tijdlijn aan. Compleet gemaakt met streekproducten voor de echte levensgenieter en een aantal innovatieve producten die staan voor het leven met technologie en chemie. In de nieuwe Experience is ook de toeristische informatie over de gemeenten Beek, Stein en Echt-Susteren te vinden.

Meer informatie kijk op visitzuidlimburg.nl/sittardgeleen-experience.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *