Vier Nederlandse musea genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2024

De European Museum Forum heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de European Museum of the Year Award 2024. Onder deze genomineerden bevinden zich vier Nederlandse musea: Mediamuseum Beeld & Geluid, Hilversum; ARTIS-Groote Museum, Amsterdam; Schoenenkwartier, Waalwijk en het Verzetsmuseum, Amsterdam.

Mediamuseum Beeld en Geluid – Foto door Jorrit Lousberg

De winnaar van de EMYA 2024 wordt bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse EMYA-conferentie die zal plaatsvinden in het Portugese Portimão van 1 t/m 4 mei 2024.

De European Museum of the Year Award (EMYA) is een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt toegekend aan musea die uitblinken in hun innovatieve aanpak, educatieve impact en maatschappelijke betrokkenheid. De prijs erkent hiermee niet alleen artistieke uitmuntendheid, maar benadrukt tevens de rol van musea als aanjagers van maatschappelijke dialoog en culturele uitwisseling binnen Europa en daarbuiten.

Al eerder wonnen Nederlandse musea de EMYA. In het recente verleden zijn het Museum van de Geest (2022), Naturalis (2021), Rijksmuseum Boerhaave (2019) en het Rijksmuseum (2015) bekroond met deze prijs.

Meer informatie: www.europeanforum.museum/en/news/emya-twentyfour-nomination/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *