Via welke online videokanalen bereik je de doelgroep jongeren het best

GfK Crossmedia Link (GXL) toont aan dat YouTube het meest gebruikte platform blijft onder jongeren (96% online bereik in oktober 2020, leeftijd 13-24 jaar).

De gemiddelde tijd die online besteed wordt op YouTube steeg in een jaar tijd van gemiddeld 64 naar 67 minuten per dag onder de doelgroep (online op smartphone, tablet en PC/laptop, zonder de tijd op het televisiescherm).

Onder overige (sociale-)videoplatforms met advertising is een sterke stijging te zien in het gebruik van Instagram; het maandbereik steeg in een jaar tijd van 71% naar 87% onder jongeren.

Ook TikTok maakt een duidelijke groei door onder jongeren, terwijl Snapchat juist minder vaak gebruikt werd door hen. TikTok verdubbelde haar tijd per actieve dag in oktober ten opzichte van een jaar eerder.

Binnen GXL wordt zowel het online gebruik als de kijktijd naar televisiezenders gemeten. Hieruit blijkt dat de tijd die jongeren op YouTube, Instagram, Snapchat en TikTok besteden ongeveer gelijk is aan hun televisiekijktijd (25 grootste live tv zenders).

Online videoplatform Videoland doet het ook goed en steeg in maandbereik van 16% naar 21%.

Bron en meer informatie: www.gfk.com


Duiding:

Roy Platje, eigenaar van RED Online Marketing herkent de trend: “Wij zien dat sinds corona video-gebruik thuis enorm gestegen is. Zowel op mobiele telefoons als desktops. YouTube is een steeds breder kanaal. Niet alleen meer voor jongeren, maar juist voor de 35+ doelgroep. Net als Youtube wordt Instagram ook steeds meer een video-platform. Met Instagram TV en Reels krijgt het platform een steeds groter video-gebruik. Dit heeft natuurlijk impact op de strategie van een ondernemer. Je ontwikkelt video’s niet voor een enorm groot scherm, de aandachtsspanne is kort en de kanalen die je in moet zetten om je doelgroep te bereiken veranderen snel.”

Meer informatie: https://redonlinemarketing.nl/diensten/video-advertising/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *