Vernieuwende invulling playground bij Landal Warsberg (Du)

Vakantieparken doen hun best om zich te onderscheiden. Vooral het spelaanbod is daarvoor zeer geschikt omdat het, zeker voor de kinderen, een belangrijke beslisfactor is. Op het Duitse Landal Warsberg werd daarom een compleet nieuw concept NXT LVL opgezet met interactieve speeltoestellen en een kleurrijke klimstructuur die de rol als eyecatcher met succes vervuld.

Hans van Haren, concept designer bij Landal vertelt op Linked-in over de uitdaging op deze locatie: “We wilden een breed en aantrekkelijk programma bieden voor kinderen in de leeftijdsgroep van 2 – 14 jaar, met hun ouders. De uitdaging op deze voormalige winkellocatie was o.a. de beperkte hoogte van 2,50 meter voor de digitale spellen. Samen met o.a. Edwin van Gaalen van BCE Leisure, als onze ervaren uitvoerder, hebben we een unieke speelzone ontwikkeld.”

In de verlaagde ruimte ruimte werden de interactieve challenges en interactieve games gerealiseerd, zoals Soccer Arena, Climbing Wall, Floor Game, Robozep Panels, Reaction Wall en de volledig nieuwe ontwikkeling SisyFox GmbH Physical Gaming waarbij je met grote massieve “skippyballen” challenge parcoursen aflegt.

Daarnaast zijn er ook een aantal non-digital speelmogelijkheden als een toddler-corner met ballendouche, een Mini Ninja Course en als centrale aandachttrekker de volledig nieuwe kleurige RopeLand – Crochet Playgrounds net-playing Area. Dat alles in een setting met aanpasbare sfeerverlichting.

Edwin van Galen vertelt dat het hele project vooral draaide om samenwerking: “Met ons team van BCE leisure hebben we de projectcoördinatie en installatie uitgevoerd en o.a. de sfeervolle verlichting aangelegd en ingeregeld. Wij maken steeds vaker gebruik van internationale partners om het aanbod nog onderscheidender te maken.”

Bij dit project werden o.a. attracties gebruikt van:

Zeppelin Hellas, die verantwoordelijk zijn voor de Soccer Arena, Ninja Course, Robozep reaction game en Climbing Wall met interactive uitdaging. Deze interactieve uitdagingen werden ook toegepast in uitdagende, interactieve vloer- en muur projectiegames.

SisyFox GmbH leverde twee bijzonder innovatie FoxBallen, die recent nog op IAAPA vakbeurs in Wenen werden gepresenteerd. De grote massieve ballen zorgen voor de gameaansturing. Met het spelconcept van SisyFox speel je niet alleen een competitie op locatie maar ook tegen de spelers elders “on the globe”. Tijdens de test fase waren de kids er niet weg te krijgen.

De eyecatcher van het project is het kleurrijke nettenparcours van het Bulgaarse RopeLand – Crochet Playgrounds. Het is een plek waarin kinderen kunnen chillen, klauteren en zich kunnen verstoppen. Geen klimattractie die zo intagramable is!

Van Gaalen blikt tevreden terug op het hele project: “Het was vanaf de start een uitdaging om alle leeftijdsgroepen een aantrekkelijke eigen plek te geven, maar dat is uiteindelijk goed gelukt. En dan is het ook prettig dat we eigenlijk probleemloos door de laatste veiligheids-check van Tüv Nord rolden.”

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *