Vernieuwd Dinobos Dierenpark Amersfoort scoort vooral goed op educatieve onderbouwing

Recent werd het Dinobos in Dierenpark Amersfoort compleet vernieuwd. Dankzij goed getrainde acteurs verlaat je het bos veel wijzer dan dat je er in kwam. Ook het winkeltje en de fotopunten zien er goed uit. Bij een volgende upgrade zou de toevoeging van animatronics wel van grote meerwaarde zijn.

De entreezone belooft veel. Er is een grote poort waar de bezoekers (door een acteur) worden voorbereid op hun expeditie.

Veel mensen beseffen niet dat ook de wereld van dinosaurussen verschillende stadia heeft gekend, en dat sommige dinosoorten elkaar nooit ontmoet hebben. De gidsen vervullen een uitstekende rol in het vertellen van het verhaal over deze pre-historische tijd. Een goede storyteller blijft goud waard voor een inhoudelijk parkervaring; en dat vervang je niet snel door een bordje, app of ander digitaal instrument.

De dino experience is méér dan een wandeling door een bos met (grote) replica’s van dinosauriers. Je wordt onderweg ook uitgedaagd om mee te doen met diverse testen en spelletjes.

Voor de onderbouwing van het inhoudelijke verhaal heeft Dierenpark Amersfoort gebruik gemaakt van de kennis van Naturalis en particuliere paleontologen als Melanie During. Zij hebben o.a. de content geleverd voor de achtergrondinformatie op de website. Het Dinobos is verder helemaal in eigen huis ontwikkeld en uitgevoerd, met wat hulp van experts op gebied shaping, muziek, grondwerk en audio- en andere technieken.

Het dinobos is gelegen in een mooi ruig stukje bos, dat door middel van attributen is ingericht als een jungle uit de pre-historie. Als regelmatige bezoekers van attractieparken ben ik (redacteur Pretwerk.nl) natuurlijk wel een beetje verwend. Van de keuze van dino’s had ik wel wat meer verwacht; deze zijn wat statisch. Er zijn op de markt tegenwoordig spectaculaire animatronics voorhanden die bewegen, geluid maken en daarmee veel geloofwaardiger overkomen. De avontuurlijke belofte (a la Indiana Jones) uit het onderstaande filmpje werd naar mijn idee ook niet helemaal waargemaakt. Maar het geeft wel een goed beeld waar het park qua beleving heen zou kunnen gaan.

Na afloop kun je nog een in de sfeer blijven. Er is, heel slim, een fotomoment gecreëerd met een hoofd van een T-rex; en is een souvenirwinkeltje; en er is een horeca-unit voor de lekkere trek.

Meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *