Verkooprecord voor vouwwagens

De verkopen van vouwwagens, voortaan ook steeds vaker ‘tenttrailer’ genoemd, gaan
door het plafond. Van 2019 naar 2020 steeg de verkoop nog met 10%, echter afgelopen
jaar werd een record bereikt met een stijging van maar liefst +24%. Zo blijkt uit cijfers
van de branchevereniging voor de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

Campooz Lola (foto via KCI)

“Kamperen was nog nooit zo populair” meldt Hans Louwers van KCI. “We tellen nu zo’n 100.000 vouwwagens in Nederland, voeg dat samen met 425.000 caravans en ruim 165.000 campers, dan heb je het over een hele vloot kampeermiddelen die in bezit zijn van Nederlandse kampeerders. En dan hebben we de vele kleine en grote kampeertenten en daktenten nog niet eens meegeteld. Een absoluut record..!!”, aldus Louwers.

Waarom zijn de vouwwagens ineens zo populair?

“Kamperen zit sowieso in de lift de afgelopen jaren, daar profiteert ook de vouwwagen van mee. Maar deze vorm van kamperen past ook perfect bij de verduurzaming van het autowagenpark” legt Louwers uit. “Hybride en elektrische trekauto’s kunnen eenvoudig zo’n lichte vouwwagen trekken en door zijn stroomlijn vangt hij ook nog eens weinig wind. Ideaal dus voor het steeds groener wordende wagenpark.”

Waarom worden de vouwwagens nu ineens ook tenttrailers genoemd?

“Tsja, we zien veel innovaties binnen deze vorm van kamperen. In het verleden was je bijvoorbeeld nog wel eens een middag bezig om alles op te bouwen en alle haringen in de grond te timmeren. Terwijl je nu al vouwwagens hebt die je in vijf minuten opzet. Daarnaast zie je steeds meer goed slaapcomfort, gewichtsbesparing en mooie designs. Kortom, bij zoveel innovatie binnen korte tijd past ook een trendy naam, vandaar tenttrailer. Ze zijn gewoon echt hip en happening..!!”

Bron en meer informatie: Kampeer en Caravan Industrie (KCI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *