Verhuur van Dormio Eifeler Tor is voor Landal een nieuwe ontwikkeling

Met ingang van 1 januari neemt Dormio de verhuur van Eifeler Tor in Duitsland in eigen beheer. Landal blijft wel betrokken bij de verhuur van deze acccommodaties, die als niet-Landal park op de website komt te staan.

Op de website van Landal.nl wordt gesproken van “…een samenwerking met Landal.nl, waarbij Dormio verantwoordelijk voor de gastontvangst en de parkactiviteiten op het park. Uiteraard is de service en de kwaliteit zoals u gewend bent.” Kinderen wordt alvast uitgelegd dat de Landal Parkmascotte Bollo niet meer aanwezig is.

We vroegen vakantieparkenspecialist Laurens Taekema van Parkvakanties.nl naar zijn visie op deze nieuwe ontwikkelingen bij Landal: “Dit is voor mij een nieuwe ontwikkeling dat Landal nu ook andere park-merken opneemt op haar website. Eerder zag je deze ontwikkeling al bij Roompot, die parken van meerdere aanbieders op de website heeft staan.”

Uit navraag bij Landal blijkt dat dit inmiddels het tweede niet-Landalpark is dat op de website staat. Ook het Duitse Ferienpark Marissa heeft een toevoeging dat het geen Landal-park is. Er worden op termijn nog meer Duitse parken verwacht die, via deze constructie, aan Landal.nl worden toegevoegd.

Landal ziet Duitsland absoluut als een groeimarktmarkt. Woordvoerder Jeanette ten Kate: “In Duitsland is het concept Ferienpark minder bekend dan in Nederland. We zien een stijging van 150% van het aantal Duitse gasten die in de afgelopen periode door de coronacrisis vakantie in eigen land hebben doorgebracht. We voorzien dat deze trend van dichtbij-vakanties ook in Duitsland zal aanhouden.”

Meer informatie: www.landal.nl

Overname door Dormio

De verhuur van Eifeler Tor is jarenlang door Landal verzorgd, waarbij de exploitatie werd uitgevoerd volgens de voorwaarden van Landal-huisstijl. Per 1 januari 2021 profileert Dormio het park onder haar eigen naam. De afspraak met Landal is dat zij betrokken blijven bij de verhuur van de accommodaties. Dormio was in het verleden vooral een projectontwikkelaar van bungalowparken, die zich de laatste jaren ook steeds meer begeeft op het pad van parkexploitatie.

In 2013 is het luxe vakantiepark ontwikkeld door Dormio Leisure Development. Deze alle seizoenen-bestemming is het negende resort in het Europese portfolio van Dormio Resorts & Hotels dat in eigen beheer wordt verhuurd.

Investering in nieuwe voorzieningen

In het voorjaar van 2021 wordt voor Dormio Resort Eifeler Tor geïnvesteerd in nieuwe voorzieningen, waaronder een kookstudio waar gasten onder leiding van regionale chefs streekgerechten kunnen bereiden. Voor kinderen wordt een nieuwe buitenspeeltuin en indoor speelparadijs, geschikt voor alle seizoenen, gerealiseerd

Meer informatie: www.dormio.nl/vakantie/resorts/dormio-resort-eifeler-tor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *