Veendiep in Groningen wordt toeristisch ontwikkeld

Het Veendiep tussen het B.L. Tijdenskanaal en de Westerwoldse Aa krijgt een opknapbeurt. De provincie Groningen draagt 190.000,- euro bij aan het project ‘Herinrichting Veendiep’ van de gemeente Bellingwedde en waterschap Hunze en Aa’s. Het Veendiep wordt verdiept waardoor het weer goed bevaarbaar is. Verder worden twee bruggen over het Veendiep in oude luister hersteld en worden de contouren van de resten van het stoomgemaal De Klieve zichtbaar gemaakt.

Toeristische maatregelen
Het Veendiep wordt ook aantrekkelijker gemaakt voor toeristen. Fietspaden worden hersteld, wandelpaden aangelegd en komt er een kano-opstapplaats aan het Veendiep bij Bellingwolde. Op delen van het Veendiep worden natuurvriendelijke oevers aangebracht en kades versterkt. De doorvaarthoogte van de brug ‘Noabers Badde’ gaat naar 2.5 meter door de brug met 50 centimeter te verhogen. Door deze werkzaamheden verdwijnt een knelpunt in de recreatieve vaarroute.
Kosten

Het project kost in totaal 1 miljoen euro. De provinciale betaalt 190.000,- euro. Het waterschap Hunze en Aa’s en de gemeente Bellingwedde dragen samen de overige projectkosten.

Bron: persbericht provincie Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *