Veel regio’s en bedrijven haken aan bij Week van de Smaak

Van 29 september t/m 7 oktober wordt ‘De week van de smaak’ georganiseerd in heel Nederland. Voor diverse regio’s is dat een aanleiding om zich te profileren met hun culinaire aanbod. Niet alleen de traditionele ‘Bourgondische’ regio’s pakken uit, maar ook andere regio’s en bedrijven laten zien welk authentieke aanbod zij in huis hebben. Aanhaken kan nog tot eind september.

De tafel wordt gedekt tussen de koeien voor een Boergondisch feestmaal bij boerderij Natuurlijk Genoegen foto Dick (fotograaf Dick Boschloo)

Record aantal deelnemers?
De Week van de Smaak 2012 is aardig op weg om het aantal activiteiten en locaties van de afgelopen jaren te evenaren, of wellicht te overstijgen. Opvallend veel aanmeldingen zijn er dit jaar voor de categorie ‘streekmenu’. Hieraan doen bijvoorbeeld restaurants mee die in ieder geval tijdens de Week van de Smaak een speciaal menu met streekproducten op de kaart zetten, of boerderijen die een ‘Boergondisch Feestmaal’ organiseren.

Regiopromotie
Diverse regio’s grijpen ‘de week’ aan om zich te profileren als culinaire bestemming.

Flevoland pakt het groots aan met ‘Een week smaakvol genieten in Flevoland’, en organiseert enkele originele evenementen (slechts een selectie):

  • Aftrap met culinaire mini-opera;
  • een dinertocht aan met de Polderaardappel als hoofdingrediënt;
  • de Sternhof in Zeewolde deelt streekhapjes uit bij een knapperend kampvuur;
  • en bij Dubbel-Op op Standslandgoed De Kemphaan gaan kinderen op pad voor hun eigen pannenkoekingrediënten.

Drenthe start de campagne: Proef de Drentse bodem.
De Smaakkaart van Drenthe wordt in deze week gepubliceerd, met daarop de lekkerste adressen van Drenthe. In Drenthe is een bijzondere groep agrarische ondernemers actief met prachtige kwaliteitsproducten. De producten zijn vaak seizoensgebonden en onderscheiden zich door hun bijzondere smaak en kwaliteit. Op de Smaakkaart staan de lekkerste adresjes vermeld.
Diverse restaurants in Drenthe bieden een speciaal streekmenu aan voor € 29,50. Het menu wordt gemaakt met Drentse streekproducten. Voor een compleet verblijf in Drenthe hebben een aantal Bed and Breakfast accommodaties ook een speciaal arrangement samengesteld.

Aanmelden nog tot eind september
Iedereen kan meedoen met de Week van de Smaak. Enkele voorwaarden staan op de website omschreven, zoals

  • De activiteit staat in het teken van de kernwaarden van de Week van de Smaak, zoals omschreven in het smaakhandvest (o.a. ambachtelijk, diervriendelijk, natuurzuiver, bekende herkomst)
  • Er is sprake van een speciale smaak activiteit of aanbod. Denk hierbij aan een proeverij, een speciaal streekmenu, een rondleiding, een markt, een fietstocht, workshops e.d.

Aanmelden kan nog tot eind september. Alle aangemelde activiteiten die voldoen aan ons smaakhandvest worden geplaatst op de smaakagenda en de speciale activiteitenkaart op de website. Verder worden de activiteiten publicitair ondersteund vanuit de regionale steunpunten (regiocoördinatoren) en via de onze ‘social media’ Facebook en Twitter.

Meer informatie: www.weekvandesmaak.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *