Vakantiehuisjes en veiligheid centraal in Recreatief Totaal

De november-editie van vakblad Recreatief Totaal stat in het teken van vakantiewoningen en veiligheid. Een spannend artikel gaat over ‘rottigheid op vakantieparken’, waarin o.a. het taboe-onderwerp ‘criminaliteit’ op het vakantiepark in beeld wordt gebracht.In deze editie (gratis online te lezen) staan o.a. de volgende artikelen: 

Rottigheid in het vakantieparadijs (p.6)
Op basis van een schatting in twee regio’s is er op zo’n 7% van de vakantieparken sprake van structurele veiligheidsproblematiek. Daarnaast hebben diverse parken ook incidenteel te maken met criminaliteit.

Hoe techniek kan helpen om je bedrijf veiliger te maken (p.11)
Vakantieparken zijn in belangrijke mate verantwoordelijk voor de veiligheid op hun terrein. Een slim systeem waarmee je de gewenste en ongewenste bezoeker kun herkennen is daarvoor een goed startpunt. We vroegen CAT control, specialisten op het gebied van toegangscontrole en veiligheidssystemen om ons een update te geven over de nieuwste technische mogelijkheden op dit gebied…

Tweedeling in Nederland in de markt voor vakantiewoningen (p.12)
Uit het recente NVM rapport over de markt voor vakantiewoningen blijkt dat de vraag met maar liefst 15% is gestegen en er werden 4.330 recreatiewoningen verkocht. De gemiddelde transactieprijs nam met 6% toe naar 148.450 euro. Daarmee blijft het wel iets meer dan 20.000 euro onder de gemiddelde prijs van topjaar 2008. Bij het nader bestuderen van het rapport kwamen we nog enkele interessante feiten tegen…

Vernieuwende vakantiehuisjes met een meerwaarde (p.16)
Er komen in Nederland steeds meer vakantiehuisjes bij. Tot nu toe was het onderscheidend vermogen tussen de diverse aanbieders niet bijzonder groot. Daar komt langzaamaan verandering in. Steeds meer vakantiegangers, op zoek naar een unieke belevenis, zijn bereid om iets extra’s te betalen voor een bijzondere omgeving. Echt bijzondere concepten worden al vroeg gereserveerd. En dat hebben de parkexploitanten ook ontdekt.

En verder in deze editie:

  • Wat doen we met de Waddenkust
  • Zoeken en boeken optimaliseren
  • Top 5 innovaties voor groepsaccommodaties
  • Mind Fuck themepark is geen illusie
  • Gezond eten op een pretpark; lastig of een kans?
  • Special Recreatie Vakbeurs Hardenberg

Bekijk de online editie op: www.recreatieftotaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *