Vakantiepark Marveld Recreatie ontwikkelt een volwaardig waterpark

Marveld Recreatie had al een mooi indoor zwembad met een paar spectaculaire waterattracties. Met de komst van een Wild River, drie waterglijbanen en een spraypark begint dit waterpark serieuze vormen aan te nemen.

De nieuwe onderdelen, die grotendeels in de buitenlucht worden gerealiseerd, worden geleverd door de firma I-Play. De opening staat gepland voor de meivakantie van 2021.

Het meest in het oog springende project is de 100 meter lange wildwaterbaan (Wild River). Deze attractie zal het hele jaar geopend zijn en start daarom in het indoorgedeelte van het zwemparadijs. De route zal worden mooi worden ingepast in het landschap. Simon van Dijk ziet de vraag naar wildwaterbanen bij vakantieparken de laatste tijd sterk toenemen: “Door de uitbreiding van het zwembad met waterattracties wordt dit onderdeel van het park steeds gewilder. Gevolg is dat er, net als bij attractieparken, wachtrijen gaan ontstaan bij de attracties. De keuze voor een lazy river, met een heele hoge capaciteit, zorgt er voor dat je de wachtrijen weer wat kunt beperken.”

Er komen ook drie nieuwe waterglijbanen voor de bezoekers die wat meer actie zoeken: een Space bowl;  een familieglijbaan en een Speed slide (waterglijbaan voor de thrillseekers). I-play meldt trots dat zij deze banen weten te produceren zonder merkbare overgangen tussen de baanonderdelen.

Tot slot komt er een nieuw Spray Park. Deze 350m2 grote waterspeeltuin voor kinderen omvat o.a. waterkanonnen met bijzondere doelobjecten, interactieve spelelementen en diverse spray-elementen.

De bouw is in volle gang….

Edwin Bomers, de eigenaar van Marveld Recreatie, was de afgelopen jaren al inventief en innovatief aan de slag met het zwembad op het vakantiepark. Zo werd o.a. een deal met de gemeente gemaakt waardoor het banenbad als een publiek private samenwerking werd opgezet. Zo werden de mogelijkheid voor zwemlessen in de regio behouden en had Marveld er, buiten de lesuren, er een leuke uitbreiding van het zwembad bij.

Redactionele duiding

Het is opvallend dat Nederlandse campings en bungalowparken hun zwembaden steeds verder uitbouwen naar grote waterattracties. Geheel nieuw is dat niet, want we kennen natuurlijk al heel lang de (indoor) Aqua Domes van Center Parcs. Ook het Tikibad van Duinrell is al jaren een belangrijke trekpleister voor het naastgelegen vakantiepark. De afgelopen jaren heeft o.a. het Drentse  Hof van Saksen serieus werk gemaakt van een indoor waterpark. De Franse campingketen Capfun, die in Nederland inmiddels tien campings in beheer heeft, investeert ook fors in spectaculaire outdoor waterattracties. Mede door de toename de afgelopen jaren van het aantal zomerse dagen in Nederland, is een investering in een outdoor zwemgedeelte sneller terugverdiend.

Meer informatie:

www.marveld.nl

http://iplaywaterattractions.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *