Uitnodiging: ontdek gebarentaal op de kinderboerderij in Den Haag

In een samenwerkingsproject van het Gebarencentrum met illustrator Alex Stuifbergen en Kinderboerderijenactief die zich inzet om de mogelijkheden van kinderboerderijen te vergroten, zijn verschillende materialen bedacht om gebaren zichtbaar te maken op kinderboerderijen: posters met gebaren om kinderen uit te nodigen naar de kinderboerderij te gaan, een kwartet met dieren op de kinderboerderij en ansichtkaarten met gebarentekeningen van de dieren.

Copyright: Alex Stuifbergen

De Nederlandse Gebarentaal werd 3 jaar geleden wettelijk erkend als taal in Nederland. Het Gebarencentrum is het expertisecentrum Nederlandse Gebarentaal en zet zich in om gebaren zichtbaar te maken in de samenleving, met financiële ondersteuning van het Ministerie van OCW.

Achtergrondinformatie:
Bij deze nodigen wij je van harte uit voor de presentatie van ‘Gebaren op de kinderboerderij’.

Waar: Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143 Den Haag
Wanneer: 15 mei 2024
Tijd: 14.00 uur


In samenwerking met Kinderboerderijenactief en Alex Stuifbergen hebben we prachtige kaarten, bordjes en filmpjes ontwikkeld waardoor je op de kinderboerderij direct het gebaar van een van de dieren kunt zien. Dit willen we graag laten zien tijdens een presentatie op de kinderboerderij zelf.
Om ca. 14.30 uur wordt er een schaap geschoren waarbij de toelichting live getolkt wordt in Nederlandse gebarentaal

Meer informatie: info@gebarencentrum.nl of info@kinderboerderijenactief.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *