Twaalf voormalig Apollo hotels krijgen een complete make-over

De Fatal Hotel Group, die sinds 2018 eigenaar is van de hotelketen Apollo, gaat twaalf Nederlandse hotels in 2021 en 2022 rebranden naar Leonardo hotels. Daar is een investering van ‘miljoenen’ mee gemoeid. De Fattal Hotel Group is een van de snelstgroeiende hospitality-ondernemingen in Europa.

De rebranding van de hotels is in volle gang. Sinds de overname is het volgende gebeurd:

  • In April 2019 opende het nieuwe Leonardo Royal Hotel Amsterdam
  • 1 augustus 2019 veranderde Ramada Apollo Amsterdam haar naam naar Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark
  • Het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade, voorheen bekend als Crowne Plaza Den Haag Promenade, opende vanaf 1 april 2020 officieel haar deuren.
  • In mei – september 2020 heeft er een verbouwing plaatsgevonden in IJmuiden en opende de derde vestiging van Chef’s! Food & Drinks haar deuren.
  • Op 5 augustus 2020 heeft het voormalig Apollo Museumhotel Amsterdam aan de P.C. Hooftstraat haar eerste gasten mogen ontvangen onder de naam Leonardo Boutique Museumhotel Amsterdam City Center. In negen maanden is het hotel grondig onder handen genomen; zo zijn alle 188 kamers gemoderniseerd en heeft de historische buitengevel een frisse touch up gekregen. Om de transformatie compleet te maken opent het iconische hotel in het Museum District tevens een verrassend nieuw horecaconcept: Coffee Boutique – Roasters & Toasters.
  • In maart 2021 wijzigde Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach haar naam naar Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach

Dit jaar ondergaan er naar verwachting nog vijf Apollo Hotels de rebranding, waaronder de hotels in Lelystad, Almere en Papendrecht. Andere hotels, waaronder Leonardo Royal Promenade Hotel Den Haag, ondergaan een gedeeltelijke verbouwing. In 2022 worden er nog twee hotels volledig verbouwd en gerenoveerd.

Leonardo Boutique Museumhotel Amsterdam

Rebranding wordt maatwerk

Fattal Hotel Group brengt met Leonardo Hotels internationale allure en een bijpassende uitstraling naar Nederland. Voor elk hotel wordt een passende rebranding, inrichting en uniek concept gezocht. Leonardo Hotels gaat voor een chique uitstraling met hun verschillende hotels:

  • Leonardo Hotel: toegankelijke maar stijlvolle hotels op mooie locaties.
  • Leonardo Royal: luxe en gemak voor de zakelijke bezoeker en het organiseren van congressen.
  • Leonardo Boutique: verfijnde en luxe hotels voor citytrips (in eigen land).
  • Nyx by Leonardo Hotels: funky hotels gemixt met street art, muziek en entertainment.

Elk hotel heeft zijn eigen kernwaarden en concept: toegankelijk, indrukwekkend, verfijnd en levendig. De Apollo Hotels, met uitzondering van het Apollo Hotel Amsterdam, zullen in 2021 en 2022 volledig overgaan.

De Fattal Hotel Group en de Leonardo-keten

De Leonardo hotels in de Benelux zijn voor 60% afhankelijk van zakelijke gasten. tijdens de covid-crisis beleefde de keten dan ook een lastige periode. Door Covid-19 is de rebranding tijdelijk stil komen te liggen, maar Alexander Kluit, Managing Director Leonardo Hotels Benelux, besloot om de koers voort te zetten.

Fattal Hotel Group is een van de snelstgroeiende hospitality-ondernemingen uit Israël. In 1998 werd de Fattal Hotel Group opgericht door David Fattal. David ontdekte zijn passie voor hotels in zijn studententijd en runt nu een internationale en beursgenoteerde (TASE) onderneming. Inmiddels beschikt de hospitality-onderneming over 219 hotels in 19 landen in Israël en Europa.

Meer informatie: www.leonardo-hotels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *