Tuinbouwsector lanceert imagocampagne om De Floriade te steunen

De Floriade krijgt veel negatieve mediabelangstelling – vooral omdat de bezoekcijfers zwaar tegenvallen en de tekorten oplopen. Op donderdag 11 augustus is de #LoveFloriade roadtour van start gegaan. Een ludieke actie, die georganiseerd is door een gelegenheidscoalitie van Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis.

De tuinbouwsector wil hiermee laten zien dat ze trots zijn op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade – en het park in Almere op een positieve manier extra onder de aandacht brengen bij het publiek.

In het Van der Valk Hotel Schiphol A4 werd de actie gepresenteerd aan pers en genodigden. Daarbij waren ook Jan Willem Griep – voormalig financieel directeur van Floriade 2002 Haarlemmermeer  – en de huidige Floriade-directeur Hans Bakker aanwezig.

Marco van Zijverden, voorzitter van de adviesraad van Floriade, benadrukte het belang van Floriade: “Floriade is duurzaamheid op een leuke en interessante manier, met eindeloos veel voorbeelden om steden en je eigen plek in de stad te vergroenen. Daarnaast is het natuurlijk ook een heerlijk dagje uit met mooie tuinen en een indrukwekkende kas.”

Jan de Boer, voorzitter van de gelegenheidscoalitie zei: “Geef die mooie Floriade een kans! Ga ervan genieten en ervaar het zelf.”

De #LoveFloriade karavaan. Die ziet eruit als een mini-Floriade: een rijdende kas, met daaromheen auto’s en bakfietsen vol met bloemen, planten, groenten, fruit en bloembollen. Mogelijk gemaakt door al die kwekers en handelaren die Floriade een warm hart toedragen.

De karavaan vertrekt vrijdag 12 augustus om 08.00 uur vanuit Aalsmeer. Tot en met zondag 14 augustus rijdt de karavaan langs zoveel mogelijk plaatsen met oud-Floriade parken. Onder meer Amsterdam (Floriade 1972 – Amstelpark), Zoetermeer (Floriade 1992 – Rokkeveen) en Rotterdam (Floriade 1960 –  Het Park bij de Euromast).

Onderweg worden we gratis bloemen, planten, groenten, fruit en bloembollen uitgedeeld. Het publiek is welkom in de mobiele kas en kan daar een selfie maken voor op sociale media. De boodschap van en voor iedereen: #LoveFloriade. 

De #LoveFloriade roadtour eindigt op zondag 14 augustus bij Floriade Expo 2022 in Almere.

Meer informatie: www.bloemenbureauholland.nl/route-lovefloriade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *