NBTC publiceert update Kerncijfers Gastvrijheidseconomie

In de nieuwe publicatie Kerncijfers Gastvrijheidseconomie, samengesteld door het NBTC, vind je relevante basiscijfers uit de toerisme- en recreatiebranche in één document. Denk aan cijfers over binnen- en buitenlandse vakanties, inzicht in de bestedingen van bezoek en data over werkgelegenheid in de branche.

Één van de overzichten uit de publicatie (inkomend verblijfstoerisme)

Het document biedt een mooi overzicht van de stand van zaken in recreatie en toerisme. Veel van het cijfermateriaal betreft macro-cijfers, die een goed beeld geven van de brede trends in de markt. Daar kun je als ondernemer / recreatiebedrijf op inspelen.

De publicatie is wat verlaat tot stand gekomen. Mede daarom bevat het document vooral cijfers over het jaar 2022. Onderzoekster Marieke Politiek plaatst daar meteen de kanttekening bij : “De cijfers in de coronajaren zijn daar vanzelfsprekend door beïnvloed. Dat is altijd iets om in het achterhoofd te houden wanneer je cijfers bekijkt over de periode 2020-2022. We zijn pas gestart met ons onderzoek naar internationale gasten toen het weer goed mogelijk was om naar ons land te reizen. Maar ook in 2022 kan het zijn dat er nog coronazaken speelden die invloed hadden op bv de mogelijkheid om bepaald attracties of plekken te bezoeken.”

Het document bevat kerncijfers over de volgende onderwerpen:

  1. Internationaal toerisme
  2. Verblijfsbezoek in Nederland
  3. Economisch belang
  4. Inkomend verblijfsbezoek
  5. Inkomend dagbezoek
  6. Nederlandse vakantiemarkt
  7. Nederlandse vrijetijdsmarkt

Bron en meer informatie: www.nbtc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *