TRENDCONGRES toerisme & vrije tijd 2019

De zevende editie van het TRENDCONGRES, dat op 31 oktober in Rotterdam wordt georganiseerd, heeft een super actueel thema ‘Samen bouwen aan allianties voor bewuste bestemmingen’.

Op het congres gaan presenteren vier keynotes hun visie, en zijn er acht verdiepende breakout sessies en een urban safari, die allemaal inspelen op het ‘samen bouwen aan een nieuwe toekomst voor toerisme.’

Congresthema

Het congres bouwt verder op het advies van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur die in ‘Waardevol toerisme, onze leefomgeving verdient het’. Darin wordt een scherpe analyse neergezet en een perspectief geschetst voor de branche. Essentieel is dat we toerisme moeten blijven ontwikkelen en tegelijkertijd een mooie balans creëren voor bewoners, bedrijven en bezoekers. 

Zie ook: Adviesrapport over toerisme vooral gericht op beperken overlast

De organisatoren van het congres geeft al een richting aan: “De sector moet daarvoor allianties bouwen die breder gaan dan alleen de eigen stakeholders maar toerisme als een levend ecosysteem beschouwen dat onderdeel uitmaakt van de leefomgeving. We zoeken daarvoor nadrukkelijk inspiratie bij andere sectoren en willen niet in het paradigma van groei verzanden zonder het economisch belang van de sector te onderschatten.”

Sprekers zijn o.a.:

  • Renske Satijn / Manager Rotterdam Tourist Information & Hospitality / Rotterdam Partners
  • Jeremy Smith / Writer and Consultant for Sustainable Tourism
  • Christiaan Cooiman / Ontwikkelingsmanager / Heijmans Vastgoed

Meer informatie en aanmelden: www.toerismecongres.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *