Tour de France geeft Zeeuwse economie impuls van 6 miljoen

De finish van de tweede etappe van de Tour de France, zondag 5 juli 2015 op het hart van de Deltawerken, betekent een impuls voor de Zeeuwse economie van circa zes miljoen euro. Er worden volgend jaar 500.000 bezoekers bij het gratis toegankelijke wielerspektakel verwacht, in omvang het derde sportevenement ter wereld, na de Olympische Spelen en het Wereldkampioenschap Voetbal.

tour zelandeDe komst van de Tour de France naar Zeeland is mede mogelijk gemaakt door Roompot Vakanties uit Kamperland en Arcus uit Middelburg. Roompot is marktleider in vakantieparken. Arcus is de specialist in het ontwikkelen en aanbieden van recreatiewoningen. De Tour de France komt volgend jaar langs veel toplocaties van beide ondernemingen.

Het Zeeuwse bedrijfsleven heeft in totaal een half miljoen euro beschikbaar gesteld om de finish van de tweede etappe van de Tour mogelijk te maken.

Evenementen in aanloop naar Tour
Roompot Vakanties gaat rond het weekeinde van 4/5 juli volgend jaar speciale ‘Tour-arrangementen’ aanbieden op haar vakantieparken. Arcus Resorts komt, net als Roompot Vakanties, in aanloop naar de Tour de France met een reeks van evenementen die in het teken zullen staan van het wielerevenement, in september o.a. een wielerclinic met bekende wielrenners.

Logo en website
Roompot Vakanties en Arcus Resorts lanceren de website www.tourdefrancezelande.nl waar het laatste nieuws over evenementen en de Tour in Zeeland te vinden zal zijn. Ook zal er een speciale App komen, waarop bezoekers aan het evenement het laatste nieuws kunnen en waar de beste plekjes in Zeeland, waar de renners gevolgd kunnen worden, te vinden zullen zijn.

De finish van de tweede etappe in op het Zeeuwse eiland Neeltje Jans is een evenement op zichzelf. Nilsson communicatiekunstenaars uit Goes heeft het speciale logo ‘Arrivée Zélande 2015’ ontworpen. De provincie Zeeland lanceert in samenwerking met de sponsors de speciale website www.tourdefranceinzeeland.nl waar het laatste nieuws over evenementen en de Tour in Zeeland te vinden zal zijn. Ook wordt er een App ontwikkeld, waarop bezoekers aan het evenement het laatste nieuws kunnen vinden en waar de beste plekjes in Zeeland zijn, om de renners te volgen.

“Grootste Zeelandpromotie die er bestaat”
Roompot-topman Jurgen van Cutsem: “Wij zijn trots dat we samen met andere Zeeuwse bedrijven dit wereldevenement naar onze provincie kunnen halen. Het zal voor heel Nederland een groot sportief feest worden. De beste Zeelandpromotie die er bestaat, wij zijn er van overtuigd dat het ook een enorme impuls betekent voor het toerisme naar Zeeland”.

“Langs de mooiste plekjes van Zeeland”
Arcus directeur Enrico de Koster: “Wij feliciteren de provincie Zeeland met het binnenhalen van één van de mooiste sportevenementen ter wereld. De Tour gaat langs de mooiste plekjes van Zeeland; precies de plekken waar ook Arcus Resorts te vinden is. Wij zijn een Zeeuws bedrijf, maar met internationale activiteiten. Wij vinden het geweldig dat straks het derde sportevenement van de wereld naar Zeeland komt.”.

Meer informatie:
www.roompot.nl
www.arcusgroep.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *