Topparken stopt voorlopig met verhuur van bubbelbad bij de vakantiewoningen

Op last van de inspecteur van de overheid, in samenspraak met de GGD, heeft TopParken besloten om voorlopig geen bubbelbaden meer te verhuren bij de vakantiewoningen op de vakantieparken.

De eigenaren van de vakantiewoningen (die de vakantiewoningen laten verhuren via Topparken) mogen de spa’s nog wel zelf gebruiken.

De stop op de verhuur geldt in ieder geval voor de periode van 01/01/2022 tot 01/07/2022. Een woordvoerder ligt toe: “Het besluit is genomen omdat er op vakantieparken niet voldaan kan worden aan de wettelijke eisen behorend bij het aanbieden van deze faciliteit. Deze strenge eisen zijn gesteld om de volksgezondheid te waarborgen. Dit staat bij ons uiteraard voorop.” Over de voorlopige einddatum van de maatregel stelt Topparken: “Op dit moment is er een wetswijziging in voorbereiding, welke we dienen af te wachten.”

In het algemeen liggen de risico’s van bubbelbaden op het gebied van algemene hygiëne en legionella. De overheid controleert op deze kenmerken.

Of de problematiek op dit moment ook speelt bij andere vakantieparken zijn we (redactie Pretwerk.nl) nog aan het uitzoeken. De binnen- of buiten- bubbelbaden bij de vakantiewoningen zijn de afgelopen jaren sterk in opkomst. Zie o.a. een overzicht op www.parkvakanties.nl

Meer informatie: www.topparken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *