Toeristische Veluwe wekelijks op RTL4

Aanstaande zaterdag gaat op RTL4 een televisieserie van start, die in het teken staat van toeristische uitstapjes op de Veluwe. Twaalf weken achter elkaar wordt iedere zaterdagochtend, direct na Koffietijd een toeristisch programma uitgezonden, waarin tal van Veluwse attracties en accommodaties te zien zullen zijn. Het programma is een initiatief van het Veluws Bureau voor Toerisme en haar collega regionale bureaus voor toerisme in Gelderland.

Koningin Julianatoren in Apeldoorn
Koningin Julianatoren in Apeldoorn

In de eerste aflevering wordt een bezoek gebracht aan het Kröller Müller Museum, waar nu de tentoonstelling “Vincent is back” te zien is. Verder wordt een bezoek gebracht aan Schateiland Zeumeren, de Spelerij en Familiepretpark Koningin Julianatoren. In volgende afleveringen komen onder andere Paleis Het Loo, de Apenheul het 100-jarige Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum voor het voetlicht. Maar ook verblijfsaccommodaties, zoals Recreatiecentrum De Boshoek in Voorthuizen, de Bilderberghotels en de Veluwse bungalowparken van Landal en Droomparken krijgen een plek in deze nieuwe toeristische TV-serie.

In de uit-agenda-rubriek worden iedere week weekend-tips gegeven. Zo zal er onder andere aandacht zijn voor het Bevrijdingsfestival in Wageningen, het Hanzefestival en de Aaltjesdagen in Harderwijk, de Drakenbootrace in het kader van 600 jaar Nijkerk en het Drakenbootfestival in Apeldoorn en Roots in the Woods en het Fair Ede festival in Ede.

Het TV-programma “Lekker weg in eigen land” wordt zaterdagochtend om 11 uur uitgezonden en zondagochtend op het zelfde tijdstip herhaald. Per weekend worden ca. 350.000 kijkers verwacht. Ook attracties uit de andere Gelderse regio’s worden de komende maanden belicht.

De TV-serie is mogelijk gemaakt door bijdragen van de toeristische bedrijven en de Gelderse regionale Bureau voor Toerisme en Provincie Gelderland. Later dit jaar zal ook nog een commercial geproduceerd worden die, mensen zal stimuleren hun vakantie of dagje uit door te brengen in één van de Gelderse  treken. Op 14 mei zal in het bijzijn van Gedeputeerde Jan-Jacob van Dijk een kick-off plaatsvinden van het marketingoffensief “Gelderland levert je mooie streken…” in Radio Kootwijk.

Met deze samenwerking willen de regio’s de ijzersterke positie van de Veluwe en Gelderland als binnenlandse vakantiebestemming verstevigen.

Duitse journalisten met kinderen bezoeken de Veluwe

Niet alleen in Nederlandse media, maar ook vanuit buurland Duitsland is er volop interesse voor het vrijetijdsaanbod in onze regio. Journalisten van negen Duitse dagbladen en tijdschriften bezoeken op uitnodiging van het Veluws Bureau voor Toerisme de Veluwe. Bijzonder aan deze persreis is dat de journalisten deze keer ook hun eigen kinderen mogen meenemen om zo zelf te ervaren hoe kindvriendelijk de Veluwe als vakantiebestemming is. De journalisten schrijven voor grote dagbladen als de Rheinische Post, de Neue Rhein Zeitung en de Niederrhein Nachrichten. Deze dagbladen zijn qua omvang groter dan bijvoorbeeld de Volkskrant, NRC of Trouw.

Deze persreis maakt onderdeel uit van de Euregionale samenwerking “Das Andere Holland”, waarin Duitsers een andere kant van Nederland te zien krijgen dan de traditionele kust en Frau Antje.

Meer informatie: www.develuwe.biz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *