Toeristisch recreatieve ondernemers in Drenthe blijven positief

Ondanks de slechte weersvoorspellingen én de crisis, blijken toeristische ondernemers in Drenthe redelijk positief gestemd te zijn; ze verwachten een zelfde bezetting als vorig jaar. Dat blijkt uit een enquête onder toeristisch recreatieve ondernemers in Drenthe. 43,8% van de respondenten geeft aan ongeveer evenveel bezoekers te verwachten als in dezelfde periode vorig jaar.

(Indoor) circus tijdens de Zuper zomerdagen bij attractiepark Drouwenerzand

Dit betekent niet dat ondernemers achterover leunen. ‘Bezoekers zijn erg prijsbewust en kijken goed naar prijs- kwaliteit verhouding’, geeft Loes Talens van hotel Bitter & Zoet in Veenhuizen aan. “Het is dus zaak om de kwaliteit van je accommodatie hoog te houden en mooie arrangementen aan te bieden”.

Ook Sione Götte van Green Meet*s in Erica is het daarmee eens. “Het heeft zeker ook te maken met je eigen creativiteit en de acties die je wegzet. We hebben onlangs een wellness arrangement georganiseerd i.s.m. ABN AMRO; door de exposure bij alle 4,9 miljoen rekeninghouders zijn wij zeker van een basis voor de komende 4 maanden.”

Irene Louwrier van Dierenpark Emmen geeft aan dat de zomervakantie nog niet is begonnen en ze dus nog niet veel kunnen zeggen over de kaartverkoop in het hoogseizoen. Maar ook voor hen geldt: stilzitten is geen optie. “In de zomervakantie hebben wij een actie waarbij je tijdens een ontdekkingsreis in het park op zoek kunt naar Legofiguren. Hiermee kun je kaartjes voor Legoworld winnen of zelfs voor Legoland in Denemarken. Wij verwachten hierdoor meer bezoekers te ontvangen deze zomer”.

Niet alle ondernemers zijn positief gestemd over de bezoekersaantallen de komende maanden. 35,6% van de respondenten geeft aan minder bezoekers te verwachten dit hoogseizoen. Meest genoemde redenen: de recessie en de weersvoorspellingen. Dit heeft bovendien tot gevolg dat gasten tot het allerlaatste moment wachten met boeken.

Uit de enquête blijkt verder dat 70,8% van de ondernemers ervan overtuigd is dat evenementen in Drenthe kunnen bijdragen aan het succes van hun eigen onderneming. Evenementen die daarbij vaak genoemd worden zijn de activiteiten rondom de TT en de Drentse Fiets 4Daagse.

Bron: persbericht Marketing Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *