Toerismemagneten van 2015

In het komende jaar vindt er een aantal grote evenementen plaats in Nederland die veel toeristen naar ons land trekken. De redactie van Pretwerk zet de belangrijkste toerismemagneten van 2015 eens op een rijtje.

De Keukenhof speelt in op het Van Goghjaar
De Keukenhof speelt in op het Van Goghjaar

Themajaar Van Gogh
In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Dit moment wordt aangegrepen om de beroemde Nederlandse kunstenaar te eren met een kwalitatief hoogstaand programma: belangwekkende tentoonstellingen, fietsroutes, kunstmanifestaties, maar ook digitale applicaties, etc. Vier instellingen staan aan de basis van de Stichting Van Gogh Europe: het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum, Van Gogh Brabant en Mons 2015, in 2015 Culturele Hoofdstad van Europa. Samen vormen zij onder de naam Van Gogh Europe de kern van een samenwerkingsverband tussen circa 30 instellingen die zich in Nederland, België, Frankrijk en Engeland actief inzetten voor behoud van het erfgoed van Van Gogh.
Meer informatie: www.nbtc.nl

SAIL Amsterdam
SAIL is een inspirerend, trotsmakend, vijfjaarlijks, nautisch evenement. SAIL Amsterdam 2015 legt de verbinding tussen de geschiedenis en de toekomst van Nederland. Sinds 1975 wordt er elke vijf jaar een SAIL georganiseerd om ons nautische erfgoed te eren. De Tall Ships zijn de oorsprong, de ziel van SAIL. Samen met het varend erfgoed, de marineschepen en de replica’s vormen zij het hart van SAIL. SAIL Amsterdam 2015 is aan de hand van de schepen een spiegel naar het verleden maar biedt ook een venster op de toekomst. SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus 2015.
Meer informatie: www.sail.nl

Start van de Tour de France
De Tour de France van 2015 start in Utrecht. De ogen van de wereld zijn in 2015 op fietsstad Utrecht gericht. Beelden van de historische binnenstad, de Dom, Utrecht Science Park en Leidsche Rijn gaan de hele wereld over. Utrecht is zeer gelukkig met deze enorme economische, culturele en toeristische impuls voor de stad. De eerste twee etappes van de Tour de France 2015 starten in Utrecht. De eerste etappe op zaterdag 4 juli is een individuele tijdrit van 13,7 km. Het startschot voor de tweede etappe met ruim 32 km door de stad Utrecht klinkt op zondag 5 juli. De ploegenpresentatie is op donderdag 2 juli.
Meer informatie: www.tourdefranceutrecht.com

Volleybaljaar
2015 wordt hét volleybaljaar! Met het Wereldkampioenschap Beachvolleybal en het Europees Kampioenschap Volleybal voor dames dat in Nederland plaats gaat vinden.
Van 26 juni tot en met 5 juli worden het WK Beachvolleybal in Nederland georganiseerd. Vier unieke locaties in Den Haag (Hofvijver), Amsterdam (de Dam), Apeldoorn (Marktplein), en Rotterdam (ss Rotterdam) worden omgetoverd tot prachtige beachstadions. Tien dagen lang strijden de beste 48 mannenteams en 48 vrouwenteams ter wereld hier om de WK-titel.
Het EK voor damesteams zal van 26 september t/m 4 oktober 2015 in Apeldoorn, Eindhoven, Rotterdam en het Belgische Antwerpen gespeeld worden.
Meer informatie: www.volleybal.nl

Amsterdam Dance Event
Het Amsterdam Dance Event (ADE) is een 5 dagen durend festival met 300 evenementen en 2000 DJ’s. Het programma bestaat uit de grootste artiesten van de wereld naast fris, aanstormend talent en alles daar tussenin. Het ADE is het grootste betaalde evenement van Nederland. Vorig jaar trok het event ruim 350.000 bezoekers. Daarvan kwam een kwart uit het buitenland buitenland. Dit jaar wordt een recordaantal van 365.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. De 20e editie van het Amsterdam Dance Event vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 oktober 2015.
Meer informatie: www.amsterdam-dance-event.nl

Zijn we nog belangrijke toeristenmagneten vergeten? Laat het ons weten! redactie@pretwerk.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *