Toerisme Vlaanderen ziet aantal overnachtingen in zomer van 2022 toenemen met 15% t.o.v. 2021

Toerisme Vlaanderen verwacht dat het aantal toeristische overnachtingen in Vlaanderen deze zomer 15% hoger zal liggen dan in de zomer van 2021. Dat komt vooral omdat de buitenlandse gasten na 2 moeilijke coronajaren duidelijk de weg naar Vlaanderen opnieuw gevonden hebben.

Vakantiewoning op Park Mooi Zutendaal

Het toerisme in Vlaanderen zit wel nog zo’n 10% onder de zomer van het pre-coronajaar 2019. Dit blijkt uit berekeningen van Toerisme Vlaanderen op basis van boekingsgegevens in hotels en B&B’s.

Het aantal overnachtingen in Vlaanderen ligt deze zomer een stuk hoger dan in de zomer van 2021. Die stijging is vooral te danken aan de buitenlandse markt die 55% gestegen is. De Belgen gingen opnieuw meer naar het buitenland op vakantie waardoor het aantal binnenlandse overnachtingen met 3% gedaald is tegenover vorige zomer.

Als deze inschattingen worden vergelijken met de zomer van het pre-coronajaar 2019, dan ligt het aantal overnachtingen in het Vlaamse Gewest nog 10% lager. Hoewel het aantal Belgische overnachtingen deze zomer 9% hoger ligt dan pre-corona, zit de buitenlandse markt nog iets meer dan een kwart onder de zomer van 2019. 

Vooral de bezoekers uit de buurlanden vinden opnieuw de weg naar Vlaanderen. Ook de bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk zijn na 2 jaar afwezigheid terug. Bij de intercontinentale markten laten de Amerikanen zich niet onbetuigd deze zomer. De bezoekers uit Azië laten het voorlopig wel nog afweten.

Broen en meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *