Toerisme Vlaanderen Awards uitgereikt in vijf categorieën

Toerisme Vlaanderen heeft Awards uitgereikt in vijf categorieën voor verdienstelijke toeristische projecten en personen (2015-2016). In de categorie ‘familievriendelijk’ won dagattractie Hidrodoe. WeTravel2, die toegankelijk reizen op de kaart probeert te zetten, won de Award ‘Iedereen verdient vakantie’.

Hidroedoe_DeRivierBeste Familievriendelijk Toeristisch Product: Hidrodoe
Hidrodoe is een uniek waterbelevingscentrum dat inzet op quality time voor de hele familie. “Luidruchtige kinderen zijn enthousiaste kinderen” is hun motto. Hidrodoe is een attractie met veel educatieve elementen, waarmee het ook de richting van een science center op gaat.

Eerder besteden we al aandacht aan de drie genomineerde partijen in de categorie Kindvriendelijk

Beste Culinaire Ambassadeur: Sofie’s World
De culinaire cultuur is bijzonder belangrijk voor Vlaanderen. Vandaar dat daar ook een speciale Award voor bestaat; ‘Beste Culinaire Ambassadeur’. Deze werd in ontvangst genomen door Sofie Vanrafelghem die voorlopig nog altijd enige vrouwelijke biersommelier ter wereld is. Ze zet zich elke dag in voor de internationale erkenning en promotie van onze Belgische bieren. Ze geeft workshops en advies aan restaurants, brouwerijen en organisaties. Meer informatie: www.sofiesworld.be

Bijzonder Engagement ‘iedereen verdient vakantie’: WeTravel2
Kristof Steegmans van WeTravel2 kreeg de award voor ‘Bijzonder engagement Iedereen verdient vakantie’. Kristof organiseert toegankelijke reizen in binnen- en buitenland. Dat hij zelf rolstoelgebruiker is vormt daarbij geen enkele hinderpaal, integendeel.

Beste Toeristische Medewerker: Lieselotte Cavyn, De Zeekameel
Lieselotte Cavyn van De Zeekameel in Westende is de ‘Beste Toeristische Medewerker’ (2015-2016). Samen met haar man runt ze haar logies met inzet en enthousiasme. Ze doet steeds dat tikkeltje meer. Doorgedreven klantvriendelijkheid en een uitgesproken sociale instelling vormen haar grote troeven.

Gouden Vakantiemaker: Brussels Airport
De meest prestigieuze Toerisme Vlaanderen Award, de Gouden Vakantiemaker, gaat deze editie naar iedereen die dag in dag uit werkt op Brussels Airport. De awardsjury loofde de luchthavengemeenschap voor zijn veerkracht, vastberadenheid en samenhorigheid. Want dankzij deze mensen was onze belangrijkste internationale toegangspoort enkele maanden na de gebeurtenissen van maart 2016 al opnieuw volledig operationeel. Onder het leiderschap van CEO Arnauld Feist zorgden zij ervoor dat de levensader van het internationaal toerisme naar België en Vlaanderen binnen de kortste termijnen hersteld werd. Brussels Airport speelt een sleutelrol in het economisch succes van de toeristische industrie en internationale instroom in Vlaanderen.

Bron en meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *