Toerisme Balen (Be) lanceert ‘Expeditie Buitengewoon’

Toerisme Balen presenteert vanaf deze zomer: ‘Expeditie Buitengewoon’, een driedaagse wandeltrektocht door de prachtige Balense natuur met overnachtingen in bijzondere accommodaties. Ideaal voor avontuurlijke gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar, al dan niet met hun trouwe viervoeter.

De nieuwe buitengewone verblijven zijn speciaal voor dit project ontwikkeld: een reusachtig vogelhuis op de Keiheuvel en ei met vogelnest aan de Pastorij van Olmen. Een uniek concept in België!

Midden vorig jaar ontving Toerisme Balen van de provincie Antwerpen een uitdaging: ontwikkel een project om Balen populair te maken als ‘dichtbij vakantiebestemming’ voor bezoekers uit Vlaanderen en het zuiden van Nederland. Zo gezegd, zo gedaan! Vanaf deze zomer kunnen zowel toeristen als inwoners op expeditie gaan in Balen. Niet zomaar een expeditie, maar ‘Expeditie Buitengewoon’!

‘Expeditie Buitengewoon’ bevat 3 dagtochten tussen 11 en 15 km (elke tocht kan je zelf ook inkorten).

Een verblijf van twee nachten kan je al boeken vanaf 285 euro. In deze prijs zijn lakens en handdoeken in elk verblijf en de poetsservice inbegrepen. De gasten ontvangen van tevoren via de post ook een roadbook, waarmee ze elke route makkelijk kunnen volgen via de wandelknooppunten. Het roadbook geeft ook een overzicht van bankjes, horeca- en winkelpunten die je onderweg en bij de slaaplocaties tegenkomt.

Eventuele maaltijden en dranken zijn niet inbegrepen. Daarvoor zijn er diverse mogelijkheden: zelf kokkerellen in het keukentje, een bezoekje brengen aan de lokale horeca of volledig bereide maaltijden laten bezorgen in je verblijf. Fietscafé Iverans uit Olmen zorgt ervoor dat de gekozen maaltijden (ontbijt, lunch en/of diner) klaarstaan in de koelkast van het verblijf bij aankomst.

De capaciteit van dit bijzondere project is wel vrij beperkt laat een woordvoerder desgevraagd weten: “Er zijn maar 2 huisjes gebouwd, 1 op de Keiheuvel (voor de 1e overnachting) en 1 aan de Pastorij van Olmen(voor de 2e overnachting). Er kan dus maar 1 gezin per dag vertrekken. Het eerste gezin kan dus wel bijvoorbeeld op zaterdag vertrekken en het tweede gezin dan op zondag.”

Meer informatie: www.ontdekbalen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *