Tien nieuwe belevings-fietsroutes gerealiseerd in Land van Ravenstein

Het ‘Land van Ravenstein’ is tien nieuwe fietstochten met spelelement rijker. Tijdens deze prachtige routes rondom de huidige gemeenten Boekel, Maashorst en Oss ontdek je welke culturele geschiedenis hier schuilgaat.

De belevingsroutes door het Land van Ravenstein zijn ontwikkeld door Stichting Vrijstaat Land van Ravenstein in samenwerking met VisitBrabant Routebureau. Het project wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie, de gemeenten Oss, Maashorst en Boekel en Waterschap Aa en Maas.

Knooppuntbewegwijzering en interactieve app

De fietsroutes volgen het knooppuntennetwerk en zijn gemakkelijk te volgen dankzij de officiële knooppuntbewegwijzering, waarbij je van knooppunt naar knooppunt fietst. ‘Wie zich graag in de geschiedenis en cultuur van deze streek wil verdiepen, kan hiervoor de interactieve ‘Vrijstaat Land van Ravenstein’ app downloaden’, vertelt Theo van Duren van Stichting Vrijstaat Land van Ravenstein. ‘Hierin staan alle bezienswaardigheden bij de fietsroutes weergegeven. Ontdek zo meer over alles wat zich in deze omgeving heeft afgespeeld.’

Spelelement

Tijdens de fietsroutes is het mogelijk om deel te nemen aan een spelelement door letters te verzamelen, die samen een woord vormen. De routeformulieren van alle fietsroutes (inclusief kennismakingstocht) zijn te verkrijgen bij de Toeristische Informatiecentra in Oss, Megen, Ravenstein of Uden. Deelname aan een kennismakingsfietstocht met spelelement is gratis, de kosten voor de map met alle tien de ontdekkingstochten bedragen €14,95. Bij het succesvol afronden van alle fietsroutes krijg je een Land van Ravenstein paspoort én een fles Vrijstaatwijn.

Meer informatie: routesinbrabant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *