Immersive theaterconcept Hotel Wonderland zoekt partner(s) voor een doorstart

De coronacrisis laat nog altijd zijn sporen na in de culturele sector – zeker nu de steun wordt afgebouwd. Een van de slachtoffers is een uniek immersive theaterconcept in Zaandam: Hotel Wonderland. De founders hopen nog op een commerciële partner die wil helpen met een doorstart.

Alhoewel de naam anders doet vermoeden is Hotel Wonderland geen ‘hotel’, maar een onderdompeltheater. De gasten checken in en worden een verhaal in getrokken. Het concept maakt gebruik van acteurs die de richting van het verhaal bepalen. Hotel Wonderland is gevestigd in een sfeervolel monumentale fabrieksruimte in Zaandam, dat door decorbouwers is aangepast voor de bijzondere experience.

Uniek concept

Met het onderdompeltheater heeft Hotel Wonderland een spannende vervolgstap gezet in het creëren van een beleving die de gasten totaal laat participeren. (anders dan een film of theater waarin je slechts toeschouwer bent.) Helaas heeft dit initiatief de grote pech gehad dat zij hun start moesten maken tijdens de coronacrisis. Op de website wordt kort uitgelegd in welke situatie de initiatiefnemers zijn beland:

“Ondanks fantastische reviews, lovende recensies in bijna alle landelijke kranten en een show die staat als een huis, hebben we te veel last van de marktomstandigheden om door te kunnen gaan. De na-effecten van Corona en de ongunstige timing van onze heropening, na zes maanden sluiting, zijn zo heftig dat het ook voor de nabije toekomst niet reëel lijkt om genoeg kaarten te verkopen. We zijn op dit moment in gesprek met alle betrokkenen om te komen tot een goede oplossing. Onderdeel daarvan is een groot steunpakket van de overheid.”

Op zoek naar een partner voor een doorstart

De afwikkeling van het faillissement is inmiddels in gang gezet.  Michil Groenenstijn, één van de founders, heeft de hoop nog niet opgegeven dat het concept volledig verloren gaat.

Voor welk soort investeerder of bedrijf kan dit concept een mooie kans bieden?

Groenenstijn: “Voor een partij uit de theaterwereld of recreatieve sector die een groot bereik heeft, en die kansen ziet in immersive belevingen zie ik wel kansen.  Iemand met lef, die dit soort nieuwe ontwikkelingen kan introduceren in de Nederlandse markt zou een ideale kandidaat zijn”

Is dit concept locatiegebonden?

Groenenstijn: “Het concept van hotel Wonderland is niet per se gebonden aan deze locatie, maar het hier doen zou wel een groot voordeel zijn; alle decors en settings zijn er namelijk al. Dat vraagt wel om snelle actie, want binnen afzienbare tijd zal het pand leeg moeten en dan is die mogelijkheid dicht. Wanneer dat precies is weten we nog niet.”

Meer informatie: www.hotelwonderland.nl

Of neem contact op met: company@hotelwonderland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *