Succesvolle 38e editie van Hiswa te Water

De 38e editie van de Hiswa te Water zit er weer op. Met wederom zo’n 30.000 bezoekers op de kades en steigers en ruim 430 boten in het water kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd evenement. In de Bataviahaven Lelystad was maar liefst 3,8 kilometer aan boten te bewonderen, die varieerden in lengte van 1,75 meter tot ruim 20 meter.

Niet alleen de verscheidenheid aan boten bracht de bezoekers naar de beurs. De Hiswa te Water bleek vooral weer de plek die de watersportliefhebber een belevenis biedt.

Hiswa te Water directeur Arjen Rahusen: “We hebben deze editie veel aandacht besteed aan sfeer en gezelligheid op de beurs. Met een verrijking van de aankleding en de horeca en meer aanbieders van andere lifestyleproducten dan boten werd de beurs voor een nog breder publiek interessant. Maar bovenal bleek dat men de Hiswa te Water nog steeds ziet als de gelegenheid om je te laten inspireren en informeren op het gebied van watersport.”

Milieubewust varen

Duurzaamheid was een onderwerp dat tijdens deze beurs weer hoog op de agenda stond bij bezoekers én exposanten. Zowel de productie van boten als de voortstuwing maakt op het gebied van duurzaamheid een stormachtige ontwikkeling door. Er waren verschillende soorten boten te bewonderen die met een 3D-printer zijn geproduceerd uit uitsluitend recyclede materialen. Deze productiemethode is inmiddels een werkend alternatief voor de traditionele botenbouw. Ook elektrische aangedreven boten, al dan niet gevoed door zonnepanelen, en boten aangedreven door waterstofcellen konden rekenen op een grote belangstelling van het publiek. Het ombouwen van de eigen, traditioneel aangedreven boot naar elektrisch bleek dankzij het op de markt komen van krachtige elektrische motoren een mogelijkheid die bezoekers aansprak.

Werken in de watersport

Zoals in vele branches kampt de watersportbranche met een groot aantal vacatures. Werken in de watersport is allang geen seizoensbaan meer, in nagenoeg alle watersportbedrijven wordt het hele jaar voluit gewerkt. Tijdens de Hiswa te Water kregen exposanten de gelegenheid zich te presenteren als potentiële werkgever. Naast een vacaturebank was er bij veel stands met vlaggen aangegeven welke vacatures er beschikbaar waren. Ondertussen waren er over de hele beurs demonstraties op het gebied van scheepsbouw, onderhoud en techniek. Verschillende exposanten gaven aan dat zij goede kandidaten hebben gevonden, waarmee ze na de beurs verder praten.

Bron en meer informatie: www.hiswatewater.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *