Keukenhof tevreden met 1,1 miljoen bezoekers na twee jaar overslaan

Keukenhof ontving dit jaar ruim 1,1 miljoen bezoekers. Zij kwamen uit meer dan 100 landen. Daarmee beleefde Keukenhof een veel beter seizoen dan verwacht. In 2019 ontving Keukenhof nog 1.541.000 bezoekers. De edities van 2020 en 2021 werden overgeslagen vanwege corona.

De bezoekers waardeerden de bloemententoonstelling met een 8,8. Het park, de bloeiende velden in de Bollenstreek en het zonnige weer zorgden voor een mooi eindresultaat. Door de warme maand maart opende het park met veel kleur. Door de lage nachttemperatuur is het park tot de laatste dag mooi op kleur gebleven.

Het toerisme herstelt zich veel sneller dan verwacht. De meeste bezoekers kwamen uit Nederland (25%). Het totaal aantal bezoekers uit eigen land was zelfs hoger dan in 2019. In de top 10 van herkomstlanden wordt Nederland nog steeds gevolgd door Duitsland, Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het aantal bezoekers uit China en India is door de reisbeperkingen flink gedaald.

Het aantal reizigers met de openbaar vervoerbussen is als gevolg van corona licht gedaald; 17% van het bezoek kwam met de Keukenhof Express met een rechtstreekse verbinding vanaf Schiphol, Leiden en Amsterdam RAI.

Het aantal reizigers per touringcar is de helft van 2019; de reisindustrie is dit voorjaar pas laat opgestart na de coronamaatregelen.

Er kwamen meer mensen met de auto naar het park. Dit zorgde op weekenddagen voor veel extra auto’s op de parkeerterreinen. Omdat Keukenhof werkt met een maximumaantal bezoekers per dag en met tijdsloten, zijn er toch nagenoeg geen verkeersproblemen geweest in de Bollenstreek. 

Ook thuis genoten mensen van de kleurrijke beelden van het bloemenpark. Keukenhof maakte vele video’s voor social media, met iedere week nieuwe beelden van de bloei en de gezelligheid in het park. De video’s zijn door bijna 27 miljoen mensen bekeken.

Keukenhof is in 2023 geopend van 23 maart tot en met 14 mei.

Meer informatie: www.keukenhof.nl/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *