Studio 100 ontslaat directeur en marketingdirecteur Plopsa Group

Studio 100, het moederbedrijf van de Plopsa Group, heeft gisteren bekend gemaakt dat directeur Steve van den Kerkhof en marketingdirecteur Sebastien Momerency zijn ontslagen. Dat melden diverse media (o.a. De Tijd, Nieuwsblad.be en Looopings.nl).

Vier weken geleden publiceerde de Belgische krant De Tijd een explosief artikel over de ‘giftige bedrijfscultuur’ binnen het bedrijf. Het bedrijf heeft in de tussentijd de kritiek niet kunnen weerleggen. Voor Studio 100 was de situatie inmiddels onhoudbaar geworden.

Steve van den Kerkhof

In een persverklaring bedankt Studio 100 Steve voor zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van de Plopsa Group, maar stelt ook: “De afgelopen periode stemt ons tot nadenken. We zullen alle nodige maatregelen nemen zodat elke werkomgeving binnen de Studio 100 Groep positief en aangenaam is en blijft.” In afwachting van de benoeming van een (interim-)CEO, zal Koen Clement, voorzitter van de Raad van Bestuur van Studio 100, per direct de lopende zaken bij Plopsa waarnemen.

  • Naar aanleiding van het artikel in De Tijd (17 februari) heeft Studio 100 een onderzoek laten uitvoeren door advocate Christine Musche (specialist in grensoverschrijdend gedrag.) De eindrapportage belande vorige week op het bureau van het management van Studio 100.
  • Naar aanleiding van het artikel startte ook het arbeidsauditoraat van Gent (Openbaar Parket) een eigen onderzoek naar mogelijke misstanden bij het attractiebedrijf. De uitkomsten van dat onderzoek zijn nog niet naar buiten gebracht.

Steve van den Kerkhof is de afgelopen 23 jaar betrokken geweest bij de spectaculaire ontwikkeling van de Plopsa Group tot een van de grootste entertainmentbedrijven in de BeNeLux. Hij heeft het bedrijf mede opgebouwd en was ook het gezicht van de onderneming. De Tijd weet te melden dat de Plopsa Group in 2022 goed was voor 115 miljoen omzet van de in totaal 220 miljoen omzet van de Studio 100 Group.

Diverse media berichten over het vertrek van de topman:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *