Steeds meer Duitse sportvissers in Nederland

Er komen steeds meer Duitse sportvissers naar Nederland. Dat blijkt uit de verkoop van vispassen in o.a. Groningen, Drenthe en Limburg. In Duitsland is het niet toegestaan om gevangen vissen weer terug te zetten en dat stuit veel vissers tegen de borst.

Sportvisserij Nederland ziet dat het aantal Duitse vissers al sinds 2015 sterk stijgen. (van 28.000 in 2015 tot 43.000 in 2018.) Maar ook uit andere landen groeit de belangstelling. In 2018 werd 10% van de vispassen (56.000) aan buitenlanders verkocht. Robert de Wilt van Sportvisserij Nederland ziet dat het vistoerisme naar Nederland snel groeit, maar dat het aanbod van visarrangementen tekort schiet: “Daar liggen nog volop kansen voor de recreatiesector.” Sportvisserij Nederland heeft, ter ondersteuning, ook een website in de lucht: www.fishinginholland.nl

Sportvisserij Groningen Drenthe meldt dat er inmiddels 4000 Duitsers een Vispas in deze regio hebben aangeschaft. Dat is relatief een groot aandeel op de 50.000 passen die in totaal worden verkocht in deze twee provincies.

In Limburg is de belangstelling van Duitsers voor een Nederlandse vispas nog groter. Daar werd 40% van de 34.000 vispassen aangevraagd door Duitse hengelaars.

Oorzaak van de belangstelling is regelgeving in Duitsland die het verbiedt om gevangen vissen weer terug te zetten. Deze moeten dus worden gedood. Dat stuit steeds meer vissers tegen de borst. Ook moeten vissers in Duitsland een examen afleggen voordat zij een vispas kunnen aanvragen. Vissen is daar a.h.w. gelijkgesteld met de jacht. Vandaar de belangstelling voor ‘vissen in Nederland.’

Eén reactie

  1. Beste,

    graag willen wij nog even toevoegen, er bestaat op sommige plekken een touristen vispas. Dus als tourist ben je zeker altijd ‘Wilkommen’ om in Duitsland te vissen. Maar de regels zijn anders dan in biv. NL en dat is dan ook een reden dat er veele Duitse vissers over de grens rijden.

    Op ons website Angelurlaub Tipps geven wij suggestie voor een NL visvakantie. Mocht je nog een aanmerking hebben, een top guide of een visboot dan laat het ons zeker weten.

    De beste groeten en dank
    Marco Solar | Team Angelurlaub Tipps

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *