Steeds meer avondopenstellingen dagattracties

Tijdens de warme zomermaanden kiezen vele dagattracties er voor om de openingstijden uit te breiden naar de avond-uren. Deze ontwikkeling zagen we ook al ten tijde van de coronacrisis. Destijds werd de capaciteit van de parken beperkt, en bood een avondopening de mogelijkheid om meer bezoek te ontvangen.

De avondopenstelling heeft diverse voordelen:

  • Spreiding van het bezoek over de dag – met vaak een nieuwe doelgroep ’s avonds.
  • De horeca kan profiteren van het dinermoment, dat nu binnen de openingstijden valt.
  • Zeker op warme avonden zijn attracties die verkoeling bieden een goede reden om het park te bezoeken.

Maar er zijn ook zeker aandachtspunten:

  • Er zal meer personeel nodig zijn bij langere openingstijden. En dat personeel is al schaars!
  • Die het goed of doe het niet! Een halfleeg park kost je geld. Geef je gasten voldoende reden om je park in de avond te bezoeken. Veel parken bouwen een bijzondere beleving voor de avond.
  • Welk tarief hanteer je voor de avondbezoekers? Dagattracties hebben nog weinig ervaring met het beprijzen van een dagdeel. Het is vaak nog alles of niets.

Een selectie van dagattracties die in de zomer ’s avonds langer open blijven:

De Mangrove in Bruger’s Zoo

Burgers’ Zoo blijft open tot 20.00 uur

Koninklijke Burgers’ Zoo is van zaterdag 30 juli tot en met zondag 21 augustus 2022 drie weken lang extra lang open. Normaal sluit het park om 18.00 uur, maar in deze periode dagelijks om 20.00 uur. Het hele park blijft open, alleen gaan de dieren in de buitenverblijven (Park, Rimba en Safari) om 19.00 uur naar hun binnenverblijven achter de schermen. Vanaf 15.00 uur geldt een gereduceerd tarief.

Spreiding van bezoekers

Dankzij de zomeravondopenstellingen tot 20.00 uur kunnen bezoekers zelf kiezen of ze het park graag in de ochtenduren bezoeken, of juist in de namiddag komen bewonderen. Op warme zomerdagen kan de hitte van de middag zo aangenaam vermeden worden. Vanaf 15.00 tot 20.00 uur gelden speciale actietarieven (17,50 euro per persoon). Abonnementhouders kunnen de avonden gratis bezoeken, terwijl dagbezoekers profiteren van de extra lange openingstijden, of het gereduceerde tarief dat vanaf 15.00 uur geldt. 

Meer informatie: www.burgerszoo.nl

Magic Bubble nights

Plopsaland De Panne op zomerse woensdagen en zaterdagen langer open

Tot en met 24 augustus gooit Plopsaland De Panne (Be) elke woensdag en zaterdag haar deuren open tot 22.30 uur. Op woensdagen worden bezoekers op een betoverende zeepbellenshow getrakteerd, op zaterdag kunnen ze dan weer van een spetterend vuurwerkspektakel genieten. Ook de attracties blijven op die avonden extra lang open.

Op woensdagen staan de Magic Bubble Nights op de planning, magische avonden met kleurrijke zeepbellenshows en extra animatie. Op zaterdagen zijn er vervolgens de Plopsa Late Nights waarbij de avond telkens met een spectaculaire vuurwerkshow afgesloten wordt. Op beide avonden zijn zowel het park als de (water)attracties tot 22u30 open.

Bezoekers die het park enkel ’s avonds willen bezoeken, kunnen bovendien een exclusief avondticket aankopen. Met dat ticket kunnen ze vanaf 17u30 het park in voor 32,50 euro in plaats van 43,50 euro.

Meer informatie: www.plopsalanddepanne.be

Nachtzwemmen in Plopsaqua De Panne en Landen-Hannuit

De temperaturen klimmen nu maandag en dinsdag in België naar 30 graden en meer. Doordat vele mensen op zoek gaan naar afkoeling, beslist het waterpark Plopsaqua De Panne om maandag 18 juli en dinsdag 19 juli uitzonderlijk haar zwembaden, glijbanen, andere waterattracties en buitenzone tot middernacht open te houden. Ook in Plopsaqua Landen-Hannuit kunnen bezoekers dinsdag 19 juli tot middernacht komen afkoelen. “We willen mensen op een leuke manier aan de hitte helpen ontsnappen. In Plopsaqua De Panne hebben we al eerder nachtzwemmen gedaan en gezien het concept daar zo hard aanslaat, houden we nu ook Plopsaqua Landen-Hannuit dinsdag voor het eerst open tot middernacht.”, aldus Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

Bezoekers die maandag- of dinsdagavond naar Plopsaqua De Panne of dinsdagavond naar Plopsaqua Landen-Hannuit komen voor een verfrissende duik, betalen vanaf 20 uur van het kindertarief en kunnen er zwemmen voor € 12,99 in plaats van € 23,50.

Meer informatie: www.plopsa.be

Silent Disco in het Nederlands openluchtmuseum

Vrolijke festivalsfeer tijdens Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

De derde editie van de Zomeravonden -een feestelijk programma in de sfeervolle setting van het museumpark- vindt plaats van zaterdag 30 juli t/m zondag 14 augustus. Op en rondom het Entreeplein, het Picknickplein, het Zaanse Plein en de Tramremise/ Van Gend & Loos Loods kan jong & oud zich tot 21.00 uur vermaken met muziek, straatleven, leuke activiteiten voor kinderen, medewerkers die ambachten presenteren, rondleidingen en natuurlijk lekker eten & drinken uit alle windstreken bereid & geserveerd vanuit authentieke foodtrucks.

Bezoekers die al voor die tijd op het museumpark zijn mogen gewoon blijven. Zij hoeven geen apart ticket te kopen. Voor bezoekers die alleen het avondprogramma bezoeken gelden de volgende tarieven: Volwassenen: € 10,- (exclusief parkeren) kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 5,- kinderen t/m 3 jaar: gratis.

Meer informatie: www.openluchtmuseum.nl

Foto: ARTIS, Bas Losekoot

ARTIS Zoomeravonden; waar natuur en cultuur samenkomen

De ARTIS Zoomeravonden zijn dit jaar terug als vanouds met de negentiende editie. Van 9 juli tot en met 3 september is ARTIS elke zaterdag tot zonsondergang open. Tijdens de gouden avonduren, tussen de bloeiende perken van de eetbare tuin, betreedt aanstormend Nederlands muziektalent elke zaterdag het podium in de ARTIS-Muziektent. Daarnaast is er dagelijks een afwisselend dagprogramma met activiteiten voor jong en oud. Tijdens de Zoomeravonden beleef je het levendige ARTIS-Park in een ander daglicht, waar geen avond hetzelfde is! 

Het Zoomeravond-programma begint elke zaterdag om 16.30 uur en duurt tot zonsondergang. Ticketprijzen volwassenen: 10 euro in de voorverkoop, 15 euro reguliere prijs en voor ARTIS-leden gratis toegankelijk. Ticketprijzen voor kinderen: 5 euro in de voorverkoop, 10 euro reguliere prijs. (De normale entreeprijs voor Artis voor volwassenen is € 25).

Meer informatie: www.artis.nl

Fonteinshow Aquanura in De Efteling

Avondje uit in De Efteling

Deze zomer kun je ook een avondje naar de Efteling kunt met een voordeliger ticket. Dat is elke dag mogelijk in juli en augustus, dus doordeweeks én in het weekend. Het voordelige avondticket, Ticket Maan, kost € 25,- geeft je toegang tot de Efteling van 18.00 uur tot sluitingstijd, meestal 22.00 uur. Om de Efteling te bezoeken heb je naast een geldig ticket ook een reservering nodig. Als je nog geen ticket hebt, kun je deze bestellen tijdens het reserveren.

De zomeravonden in de Efteling zijn doorgaans rustiger dan overdag. De meeste families met kleine kinderen vertrekken rond etenstijd.

Meer informatie: www.efteling.com

De lijst met parken die ’s avonds open blijven is lang, en wordt steeds langer. Bovenstaande lijst is slechts een selectie uit de parken die een avondprogramma bieden. Hier onder nog enkele linkjes:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *