Startersdag voor chartervaart op 3 november

Zaterdag 3 november organiseert de Vereniging voor Beroepschartervaart een ondernemersdag voor iedereen die interesse heeft om in de branche te starten. In een ochtend worden alle facetten besproken wat hierbij komt kijken zoals taxatie, aankoop, financiering, verzekeringen, de keuze voor een bepaalde bedrijfsvorm en andere juridische aspecten.

Een belangrijk onderwerp van deze ondernemersdag is de financiering van een schip. De verschillende mogelijkheden die er zijn om een schip te financieren komen uitgebreid aan bod. Naast financiering door een bank (wat steeds lastiger wordt) is er ook aandacht voor andere vormen van financiering. Denk hierbij aan CV constructies, pacht met recht op koop en crowdfunding. Uiteraard is er voldoende tijd voor het stellen van vragen. Kortom, een informatieve bijeenkomst voor iedereen die graag van koers wil veranderen en benieuwd is wat de charterbranche te bieden heeft. Als voorproefje heeft de vereniging de brochure “Van wal steken” geschreven, een handleiding voor starters. Deze brochure is gratis te downloaden op de site van de vereniging (www.beroepschartervaart.nl). De ondernemersdag is gratis voor BBZ leden, niet leden betalen € 10,-. Dit is inclusief koffie & thee en exclusief toegang tot het beursterrein. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de BBZ via 0228-321 190 of info@beroepschartervaart.nl.

De beroepschartervaart vormt in Nederland een unieke bedrijfstak binnen de toeristische sector. Ruim anderhalf miljoen passagiers werden er in 2011 aan boord ontvangen, goed voor een omzet van 63,5 miljoen euro. De totale vloot bestaat uit circa 450 motor- en zeilschepen, waarvan 60% lid is van de Vereniging voor Beroepschartervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *